Setari Cookie-uri

Beneficiile ascunse ale pâinii prăjite. 3 idei de sandvisuri inedite

Cine nu ar savura dimineața o felie de pâine prăjită caldă cu unt și miere sau gem?

Nimeni nu credem că ar refuza un astfel de deliciu. Pâinea în general este un aliment foarte gustos, utilizat zilnic alături de orice fel de rețetă preparată. Aceasta îți asigură necesarul de carbohidrați, fibre sau substanțe nutritive esențiale pentru sațietate. Pâinea poate fi gătită după multe rețete, având în compoziția sa și ingrediente speciale, precum cartoful sau diverse tipuri de semințe. De asemenea, pentru prepararea acesteia se pot utiliza mai multe tipuri de făină, fiecare având beneficiile aferente.

Chiar dacă pâinea prăjită este considerată mai sănătoasă decât pâinea proaspătă, acum mii de ani se consuma sau se arunca abia după ce se folosea ca aromă pentru diverse băuturi. În prezent, acest proces de prăjire are loc datorită faptului că pâinea este expusă la căldură radiantă. Procesul de rumenire al acesteia este rezultatul teoriei lui Maillard prin care pâinea își schimbă textura și gustul, devenind mai fermă și crocantă.

Citește și:

Dacă faci parte din categoria persoanelor care îndrăgesc pâinea prăjită, trebuie să ai grijă cât de tare o rumenești. Specialiștii recomandă ca pâinea să aibă o culoare aurie, astfel încât să nu dăuneze corpului. În cazul oricărui aliment ars, preparat la temperaturi ridicate, se formează o moleculă toxică numită Acrilamidă. Pe lângă faptul că ar putea dăuna organismului, nici gustul nu este unul foarte plăcut. Pentru a pregăti corespunzător pâinea prăjită, ai grijă la intensitatea marcată de obicei cu numere de la 1 la 8 în cazul fiecărui prajitor de paine. Nivelul optim ar trebui să fie la mijlocul acestui interval. Dacă vei lua în calcul acest lucru, te vei bucura de beneficiile acestui mod de a prepara pâinea: ameliorarea indigestiei, remediu pentru stări de greață și vărsături, o sursă importantă de energie sau un conținut scăzut de grăsime și respectiv al indicelui glicemic. Un alt avantaj al pâinii prăjite este faptul că se digeră mult mai ușor și nu produce balonare.

Citește și:

În afară de beneficiile și avantajele enumerate mai sus, pâinea prăjită este aleasă și pentru că este gustoasă în orice combinație. Indiferent că dorim să preparăm un sandviș rapid sau un desert, gustul și textura crocantă acompaniază perfect orice alegere. Ți-am pregătit mai jos 3 idei de gustări inedite pe care le-ai putea prepara în doar câteva minute.

  1. Sandviș cu pâine prăjită, salată de ouă și salată verde
  2. Sandviș cu pâine prăjită, măr, brânză cheddar și pastramă de curcan
  3. Sandviș cu pâine prăjită, unt, ciocolată neagră și gem de zmeură

Experimentează tot felul de combinații cu ce ai prin bucătărie și descoperă sandvișul tău inedit preferat. Nu uita însă că indiferent cum prepari pâinea, este foarte importantă și calitatea ei deoarece acest lucru poate afecta conținutul nutrițional.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Octombrie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.