Setari Cookie-uri

Ziua 9: Mi-e pofta! Ce lipsuri tradeaza poftele

M-am trezit cu o pofta insuportabila de alune. As fi omorat pentru o boaba de fistic.

De alune.

M-am trezit cu o pofta insuportabila de alune. As fi omorat pentru o boaba de fistic. Asa ca am turnat in bolul de cereale integrale Nestle Fitness cateva bucati de caju crud. A fost divin. Nu sunt de felul cea mai mare fana a alunelor (exceptand desigur situatia in care le gasesc in interiorul ciocolatei), prin urmare m-am gandit ca aceasta pofta nenaturala ar putea trimite cu gandul la o lipsa. Ce-i drept, pofta de alune (sau de ciocolata) indica o carenta de magneziu. Iata si ce semnifica alte cateva "pofte":

Pofta de sare indica deshidratarea. Sarea tine apa in organism iar corpul tau tanjeste dupa elementul care iti poate ancora apa. Ar fi bine sa te hidratezi corespunzator!

Pofta de dulce (un kilometru de dulceee!) nu indica neaparat un deficit in organism. Daca nu esti o mare mancatoare de dulciuri (precum subsemnata) atunci intr-adevar aceasta pofta iti poate trada o usoara hipoglicemie. Daca insa pofta este conditionata de apropierea fizica de o prajitura, atunci mai bine bea niste apa si grabeste pasul!

Pofta de gustari grase/uleioase
indica o lipsa de calciu. Carenta este frecventa in randul femeilor. Incearca sa cresti consumul de lactate dar si cel fructe!

Pofta de cafea
indica o carenta de fier, fosfor sau sulf. Sau... iti place cafeaua! Analizele mele sunt perfecte si tot as bea o cafea oricand!

Pofta de carne indica o carenta de proteine. Apare de obicei dupa o perioada solicitanta, in general fizic. Este bine sa consumi saptamanal cam doua portii de carne. Opteaza pentru carnea de pasare sau vita si mai rar pentru porc si nu ocoli niciodata pestele. Se spune ca nu putem consuma suficient peste ca sa ne fie in exces.

Pofta de fructe indica o carenta de vitamine. Sau, uneori, esti doar deshidratata :). Manca fructe mai ales in aceasta perioada in care avitaminozele sunt frecvente, dar niciodata ca desert, ci cu o ora inainte de masa.

Pofta de "paine" (covrigi, covrigei, patiserie, crochete, saleuri etc) este probabil cauzata tot de aproperea fizica de o simigerie. Insa poate indica si o carenta de azot. Iti recomand sa o compensezi cu cateva cereale integrale Nestle Fitness.



Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
4 Mai 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.