Setari Cookie-uri

Cele mai frumoase romane romanesti de dragoste ale secolului trecut

Intra in atmosfera romantica si redescopera cinci dintre cele mai frumoase romane de dragoste din literatura romana a secolului trecut.

Gib I. Mihaescu - Rusoaica

Despre "Rusoaica", Nicolae Manolescu spune ca "e un roman captivant, care se citeste cu placere, dincolo de toate sofisticatele consideratii ale criticilor. E un roman de aventuri si de iubire, despre un tanar care isi ia dorintele drept vise si iluziile drept idealuri. Cu totii, la o anumita varsta, patim acest lucru. Si pana sa ne fie rusine de patania proprie, ne desfatam cu nemaipomenitele patanii sentimentale ale locotenentului Ragaiac." Tiparit in 1933, romanul n-a fost reeditat niciodata in timpul comunismului. Nici macar in editiile critice. Motivul este in primul rand titlul. Un roman care te va face sa cauti "rusoaica" din tine, femeia misterioasa, neimblanzita, care isi traieste feminitatea fara oprelisti.

Mircea Eliade - Maitreyi

Cine nu a auzit de sau nu a citit Maitreyi, romanul emblematic al lui Mircea Eliade? O carte care merita recitita la varste diferite pentru ca de fiecare data se receptioneaza altfel. In 1928, atunci cand a plecat in India, Mircea Eliade avea doar 21 de ani, iar Maitreyi, 16. Povestea de dragoste dintre cei doi este redata in romanul publicat in 1933. O istorie cuceritoare desi de aceasta data nu mai este vorba de dragoste la prima vedere sau sfarsit tragic. O carte in care te vei regasi daca faci parte din categoria femeilor care cred ca o dragoste durabila se construieste in timp, pe valori si pasiuni comune.

Citește și:

Foto prima pagina: aquatti, Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.