Setari Cookie-uri

Traditii din jurul lumii pentru o nunta cu noroc

Nunta e presarata cu nenumarate traditii considerate de bun augur, care difera de la o zona la alta a lumii.

Sezonul nuntilor e in toi si, dupa cum stii din experienta ta ca mireasa ori in calitate de invitat, ritualul cununiei e presarat cu nenumarate traditii considerate de bun augur, care difera de la o zona la alta a lumii.

Traditi de nunta din lumea intreaga

traditii de nunta Foto: Volodymyr Tverdokhlib, Shutterstock

In Romania, obiceiurile sunt multe, unele populare, altele creștine sau chiar mai vechi decat crestinismul, cum este acela de a presara grau si orez asupra mirilor dupa celebrarea cununiei, un ritual cu origini pagane, conform caruia semintele cu pricina ar avea proprietati magice si si-ar transmite forta vitala si fertilitatea catre proaspetii insuratei. Ruperea turtei, impodobitul bradului si barbieritul mirelui sunt alte obiceiuri pastrate cu sfintenie si astazi in unele zone ale tarii. Sa vedem cum stau lucrurile pe la altii!

Citește și:

Bulgaria: ca sa le mearga bine, mirele si mireasa trebuie sa paseasca in Biserica mai intai cu piciorul drept.

China: artificiile de la finalul ceremoniei gonesc spiritele rele si energiile negative.

Franta: in zonele rurale se practica obiceiul ca nuntasii sa se adune in fata casei mirilor si sa faca zarva mare, zanganind oale si tigai. Zgomotul puternic e semn de veselie si alunga ghinionul.

Grecia: la finalul petrecerii de nunta se sparg farfuriile si odata cu ele dispar obstacolele si greutatile din viata insurateilor; daca mireasa poarta un cubulet de zahar asupra ei la nunta, mirii vor avea o viata dulce impreuna.

Japonia: dupa depunerea juramintlelor, mireasa poarta un kimono purpuriu, considerata culoarea dragostei.

Maroc: daca mireasa se imbaiaza in lapte inainte de ceremonie, se purifica si alunga orice gand negativ ce ar putea fi indreptat asupra ei.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
12 Iunie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.