Setari Cookie-uri

Traditii din jurul lumii pentru o nunta cu noroc

Nunta e presarata cu nenumarate traditii considerate de bun augur, care difera de la o zona la alta a lumii.

Mexic: mirii trebuie sa aiba mai multe perechi de nasi. Cu cat mai multe, cu atat mai bine.

Nigeria: inainte sa treci pragul casei, dupa nunta, trebuie sa te speli pe picioare cu apa rece, ca simbil al curatiei. In alte zone din Africa mirele trebuie sa sara peste matura, traditia simbolizand inceperea unei noi etape de viata, fara legatura cu trecutul.

Olanda: daca stai la curte, se planteaza crini in gradina pentru ca dragostea dintre mire si mireasa sa renasca in fiecare an, iar daca plantezi un pin, acesta, se spune, sporeste fertilitatea cuplului.

Polonia: daca plangi in timpul ceremoniei religioase, vei fi ferit de lacrimi de-a lungul casniciei. Mai amuzant este ca, la petrecere, musafirii care vor sa danseze cu mireasa trebuie sa... plateasca. Nici mirele nu e scutit de taxa, ba chiar el trebuie sa fie cel mai darnic.

Luna de miere

Citește și:

Poate ca nu stiai, dar expresia, la origini, era cat se poate de reala. Prima consemnare a acestui ritual s-a facut in Babilon, unde mirele bea zilnic dupa nunta, timp de o luna, o bautura pe baza de miere, numita hidromel, care urma sa ii dea puteri si sa sporeasca sansele mirilor de a deveni parinti.

Semnificatia inelelor

70% dintre miresele din intreaga lume poarta verigheta pe cel de-al patrulea deget al mainii stangi. Obiceiul exista de pe vreme egiptenilor si al Romei antice, cand se considera ca degetul inelar este direct legat de inima printr-o vena, verigheta simbolizand astfel dragostea eterna. Cat priveste ritualul logodnei, acesta exista si pe vremea Vechiului Testament. Viitorii miri isi fagaduiau ca se vor iubi pana la moarte, promisiunea fiind pecetluita cu inele.

Eliberarea porumbeilor

O traditie frumoasa, eliberarea de catre mire si mireasa a cate unui porumbel alb isi are originile in vremea Imperiului Roman. Se considera atunci ca acest obicei castiga bunavointa zeilor. Porumbelul este o pasare binecuvantata, aducatoare de pace si de vesti bune, mentionata in Biblie ca simbol al puritatii si sinceritatii. In unele tari se elibereaza fluturi in loc de porumbei.

Citește și:

Foto prima pagina: Alona Slostina, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
12 Iunie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.