Setari Cookie-uri

O viata sexuala regulata pentru tinerete fara batranete

Exista o mare legatura intre o viata sexuala implinita si starea sanatatii noastre!

viata sexuala regulata Foto: oneinchpunch, Shutterstock

Nu vei primi niciodata mai multe complimente referitoare la cat de bine arata pielea ta, ca atunci cand te duci in birou dupa ce tu si iubitul tau v-ati bucurat de o partida de sex. Cel putin asa spun specialistii.

Aura de stralucire care te inconjoara dupa ce faci dragoste este un efect imediat ale carui puteri se accentueaza de-a lungul timpului. Desigur, apare si acel sentiment de caldura si de incredere in sine, un efect al hormonilor eliberati de corp in timpul sexului, precum si o senzatie de fericire. Aceleasi substante chimice ne ajuta sa dormim mai bine, sa ne simtim mai putin stresate si sa diminuam schimbarile de dispozitie generate de sindromul premenstrual.

Nenumarate studii au aratat legatura dintre a avea o viata romantica si sexuala implinita si starea sanatatii noastre. Recent insa, cercetatorii au descoperit ca acestea incetinesc procesul de imbatranire (aminteste-ti de Samantha din ”Sex and the City”). Femeile care au o viata sexuala regulata cu un partener stabil tind sa aiba o stare de sanatate mai buna, organismul lor producand hormonii tineretii.

Citește și:

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.