Setari Cookie-uri

8 carti de dragoste uimitoare care iti vor vindeca sufletul

Cele mai frumoase carti de dragoste noi care te vor introduce intr-o lume fascinanta si iti vor oferi un loc in paradisul sperantei si al dragostei.

5. Sotia calatorului in timp – Audrey Niffenegger

carti de dragoste

“Urasc sa fiu acolo unde ea nu este, cand ea nu este. Si totusi plec mereu si ea nu ma poate urma.”

Daca ai vazut filmul si ti-a placut, atunci cu siguranta trebuie sa citesti cartea pentru ca este absolut extraordinara si nu o vei mai putea lasa din mana pana nu o termini. Cum poti lupta pentru iubirea ta atunci cand adversarul tau este chiar timpul? Una dintre acele carti de dragoste care, odata citita, iti va ramane pentru totdeauna in suflet. Povestea de dragoste dintre Henry si Clare este absolut incredibila, intrucat el sufera de o anomalie genetica rara care se manifesta atunci cand este foarte surescitat nervos si il face sa calatoreasca involuntar in timp. In una dintre calatoriile lui, Henry, o intalneste pe Clare, o fetita de sase ani care se juca in pajistea casei ei. Din acel moment el va de veni o constanta in viata acesteia si se va transforma in iubirea vietii ei.

Citește și:

6. Scrisoare de dragoste – Mihail Drumes

carti romantice

“Dragostea n-o poti cumpara cu toate bogatiile pamantului, dar o poti avea cu un simplu suras.”

O dragoste puternica si adevarata care se naste dintr-o intalnire misterioasa in tren. Povestea de iubire dintre Anda Brateanu, o orfana care a avut sansa de a fi adoptata de directoarea liceului si Dinu Gherghel, un tanar de la tara care provine dintr-o familie modesta dar, cu o ambitie de nemasurat este una extrem de frumoasa. Ca majoritatea povestilor de iubire extraordinare si aceasta va fi pusa la grea incercare de destin si lucurile nu vor fi deloc asa cum si-ar fi imaginat cei doi. Facand o pasiune de nestavilit pentru Anda, o fata cu o frumusete deosebita si o atitudine speciala, Dinu o ia de sotie, fara sa anticipeze vreun moment furtuna care le va rascoli viitorul si incercarile tragice la care vor fi supusi.

Citește și:

7. Elixirul dragostei – Eric Emmanuel Schmidt

carti romantice
“Suntem intr-adevar liberi atunci cand ne indragostim?”

Una dintre cele mai fascinante carti romantice, care prezinta o poveste deosebita despre regasire si despre esenta iubirii mascata de multe ori de aparentele cotidiene. Adam si Louise, fosti iubiti, acum prieteni, locuiesc la sute de kilometrii departare unul de celalalt si ajung sa comunice prin intermediul unor scrisori. In ciuda faptului ca acum se considerau si conversau ca doi prieteni, nu se puteau abtine sa nu evoce amintirile frumoase din trecutul lor impreuna. O carte deosebita care te cucereste cu fiecare pagina, care iti creaza dependenta si te provoaca la o lupta apriga intre suflet si gandire. Exista cu adevarat acest elixir al dragostei? Te indragostesti datorita lui sau nu? Este oare dragostea un sentiment declansat de o licoare chimica sau este un miracol al spiritului?

Citește și:

8. Despre dragoste si alti demoni – Gabriel Garcia Marquez

carti de dragoste
Un roman fantastic invaluit intr-un realism magic, o poveste care te sperie, te tulbura dar, care te cucereste complet. Trebuie sa recunosc ca sunt o fana a lui Gabriel Garcia Marquez, iar aceasta carte, ca si restul de altfel, nu m-a dezamagit. E genul de roman care se citeste repede dar, care te pune in acelasi timp pe ganduri si te face sa te opresti din citit pentru cateva clipe sa meditezi asupra celor intamplate. Marquez ne duce departe, in vremea Inchizitiei la jumatatea secolului al XVIII-lea, in Columbia. Aici o cunoastem pe Sierva Maria de Todos Los Angeles, o copila, posesoare al unui par deosebit de lung, nascuta intr-o familie care o iubeste prea putin si care nu o poate intelege. Cand Sierva Maria este muscata de un caine turbat incepe furtuna tragica din viata ei si actiunile de “purificare” impuse de tatal sau. Este trimisa la o manastire, iar aici intalneste dragostea in momentul in care preotul Cayetano Delaura, trimis sa o exorcizeze, se indragosteste de ea. Cartea te transpune intr-un timp plin de magie si mister, intr-o lume in care ritualurile religioase sunt duse la extrem si ajung sa se transforme in practici oculte.

Citește și:

Foto prima pagina: igorad1, Shutterstock

Vizionare placuta


Un râs colorat, contagios și un optimism molipsitor. O rebelă independentă, cinefila convinsă, o visătoare spontană îndrăgostită de călătorii și mistere gata de a fi descoperite. Un...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.