Setari Cookie-uri

Dilemele lui Carmen: Bărbații sunt de pe Marte, femeile de unde vor ele

Bărbații sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus e de departe una dintre cele mai bune cărți pe care am avut ocazia să le azvârl de perete!

Foto sirtravelalot/ Shutterstock

Rezumatul cărții este așa: femeile și bărbații sunt atât de diferiți încât par specii diferite și de asta nu reușesc să se întâlnească la mijloc. Acum marea mea problemă cu cartea asta: separarea nevoilor emoționale pe bază de sex duce la o ruptură enormă între oameni. Pentru că, nu-i așa, ce surpriză, și femeile și bărbații sunt oameni!

Știu că nu sunt neapărat un punct de reper în sensul acesta pentru că, vai mie, amărâta, eu n-am scos încă sosuri de salate inspirate din viața mea dar mi se pare că perspectiva asta nu face decât să ridice piedici imense de comunicare între bărbați și femei.

Să fim cinstiți, știm toți că în relații ne lovim de problema asta cu lipsa de comunicare dar dați-mi voie să nu o pun pe baza diferențelor biologice dintre noi, ci pe seama asemănărilor de comportament.

Citește și:

Mi se pare că femeile și bărbații în egală măsură fac o eroare fundamentală în relații. În loc să spună lucrurilor pe nume, cu subiect și predicat, fără virgulă între ele, au obiceiul să se ascundă după după apropouri, aluzii și finețuri care trebuie interpretate. Acum, zău, fiecare zice ce vrea și înțelege cum poate.

Exemplul 1: Gicu vine acasă spumegând ca la stăvilar, dă cu cheile pe masă și dondăne mărunt din buze, pe legea lui. Dă cu ochii de Maricica și-o flituiește de n-are aer. Maricica se supără și plânge în pernă că Gicu nu o mai iubește.

Cine a greșit aici? Gicu!

Păi de ce? Că nu i-a zis calm, fără flăcări pe ochi Maricicăi: Făi fimeia lu Dumnezeu, am avut o zi proastă, m-au frecat la ridichie pe toate părțile, am murit de nervi în trafic. Văd doar bere în fața ochilor. Lasă-mă, te rog, să îmi trag sufletul o oră să mă liniștesc.

Citește și:

    Dacă Maricica are peste 15 ani, o să priceapă.

    Exemplul 2: Maricia vine acasă spumegând ca la stăvilar, dă cu cheile pe masă și dondăne mărunt din buze, pe legea ei. Dă cu ochii de Gicu și-l flituiește de n-are aer. Gicu se supără și crede că Maricica s-a zărghit definitiv la mansardă și-o bombăne că i-a zburat vrabia din stol.

    Cine a greșit aici? Maricica!

    Păi de ce? Că nu i-a zis calm, fără flăcări pe ochi lui Gicu: Bărbate, am avut o zi proastă, m-au frecat la ridichie pe toate părțile, am murit de nervi în trafic. Văd doar bere în fața ochilor. Lasă-mă, te rog, să îmi trag sufletul o oră să mă liniștesc.

    Dacă Gicu are peste 15 ani, o să priceapă.

    Gicu și Maricica în egală măsură trebuie să priceapă că viața celuilalt nu se învârte și nu se raportează exclusiv la existența celuilalt. De asemenea, trebuie să priceapă amândoi că-n caz de nervi și zile proaste, nu au niciun motiv să spargă oalele în capul ăluia de acasă.

    Frați și surori, vă dau un pont. Gratis, ca să nu dați banii aiurea pe cartea asta. Mare secret, incredibilă destăinuire, cheia fericirii în cuplu: stați de vorbă. Clar, limpede, calm. Cu subiect și predicat. Ideal fără reproșuri dar real vorbind, atunci când reproșați, să își asume fiecare partea de vină. Indiferent de locul în care natura v-a plasat ouăle.

    Foto prima pagina Roman Saborskyi/ Shutterstock

    Vizionare placuta


    Carmen este redactor-șef Kudika.ro și scrie de când își aduce aminte. A început cu integrame sustrase pe furiș de la tatăl ei și 30 de ani mai târziu se relaxează...

    Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

    Ti-a placut acest articol?

    Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.