Setari Cookie-uri

Patru pași pentru a aplana certurile în cuplu

Fiecare dintre noi era încordat ca un arc, gata să izbucnească la cel mai nevinovat gest sau cuvânt. 

După ce am terminat de scris noua mea carte, 5 Easy Steps to Ending A Toxic Relationships, ca un făcut în relația mea, până atunci aproape perfectă, au început să apară discuții și certuri. La început săptămânale, apoi aproape zilnice.

Fiecare dintre noi era încordat ca un arc, gata să izbucnească la cel mai nevinovat gest sau cuvânt.

Dincolo de stresul aferent, această perioadă agitată mi-a arătat unde mai am eu de lucru cu mine. Ce credințe vechi trebuie să eliberez, ce tipare de gândire mă fac să reacționez și să trăiesc în trecut. Ba mai mult decât atât, mi-am reamintit că femeia este catalizatorul armoniei în cuplu. Ea este cea care are puterea de a dezamorsa conflictele. Iată cum.

1. Nu te lăsa prinsă în jocul lui. Atunci când bărbatul de lângă tine este într-o stare de spirit negativă, nu te lăsa prinsă în jocul lui și nu intra pe acea frecvență joasă. Păstrează-ți energia pozitivă chiar dacă asta înseamnă să te îndepărtezi de el și să îl lași să fiarbă în suc propriu.

Citește și:

2. Abține-te să reacționezi. Este posibil ca partenerul tău să îți spună ceva care te deranjează sau să aibă pretenția de la tine să faci ceva ce tu nu vrei. In loc să îi faci pe plac și să te umpli de resentimente, sau să îi răspunzi cu aceeași monedă, exprimă-ți punctul de vedere în mod politicos, cu demnitate. Neavând cu cine să se certe, se va potoli.

3. Folosește-ți feminitatea. Un zâmbet fermecător, o atingere delicată, un sărut jucăuș și fugar au puterea de a dezamorsa bomba care stă să explodeze în bărbatul de lângă tine. Oricât de supărat sau cu chef de harță ar fi, nu va putea să reziste drăgălășeniei tale și alte gânduri îi vor veni în minte.

4. Nu lua nimic la modul personal. Atunci când lucrurile la modul personal, tindem să reacționăm și să ne pierdem stăpânirea de sine. Dacă bărbatul de lângă tine are un acces de furie sau de mânie, asta nu are neapărat legătură cu tine ci mai degrabă cu starea sa interioară. Asigură-te că nu îl ajuți să direcționeze acea energie în direcția păstrându-ți detașarea.

Citește și:

Featured foto by ArtFamily via Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.