Setari Cookie-uri

Patru lucruri care te vor face o parteneră de viață mai bună

Ne-am gândit la patru lucruri pe care le poți face pentru a deveni o parteneră de viață mai bună și a susține relația de cuplu în aceste vremuri tulburi. 

O relație de cuplu fericită se construiește în timp și necesită înțelegere, toleranță, compasiune și comunicare, cu atât mai mult în această perioada în care ne petrecem extrem de mult timp în familie iar atmosfera generală este tensionată. Noi ne-am gândit la patru lucruri pe care le poți face pentru a deveni o parteneră de viață mai bună și a susține relația de cuplu în aceste vremuri tulburi.

1. Fă-ți timp pentru el

In urmă cu câțiv ani am stat de vorbă cu un bărbat căsătorit de câțiva ani. Soția lui avea o poziție importantă într-o agenție de publicitate și numai că își petrecea o mare parte a timpului la birou dar lucra și acasă. Soțul ei se simțea frustrate și neglijat. Au ajuns la divorț. Indiferent cât de mult ai de lucru, fă-ți timp pentru partenerul tău de viață. Altfel veți sfârși prin a vă distanța unul de celălat, ceea ce va afecta relația.

Citește și:

2. Fii deschisă și comunică

Comunicarea este esențială pentru orice tip de relație de cuplu, indiferent de cât timp sunteți împreună. Dacă nu ești sinceră și deschisă cu partenerul, nu îi poți cere ca el să fie sincer cu tine. Adevărata problemă cu care se confruntă multe de cupluri este dificultatea de a vorbi calm și rațional despre o problemă majoră. Deseori au loc discuții aprinse și lupte de puterea care afectează conexiunea dintre voi. Ori de câte ori este posibil, adună-ți gândurile înainte de a vorbi cu persoana iubită și fii mereu cinstită și deschisă cu el.

3. Acceptă că nu e doar despre tine

Deși în special bărbații pot fi egocentriști și preocupați de propria peroană, și femeile pot cădea în această capcană. Spre exemplu, te întorci acasă după o zi la serviciu și începi să vorbești despre ce s-a întâmplat fără ca măcar să îl întrebi cum i-a fost ziua. Ideea este să îi arăți că te interesează starea lui de bine și că îl susții la fel cum și el te susține pe tine.

Citește și:

4. Nu mai găsi scuze

Găsirea scuzelor pentru a te eschiva de la ceva reprezintă o problemă reală și pot fi nocive în orice relație. Scuzele ar putea include refuzul de a te implica într-o anumită activitate pretextând că nu te simți bine sau că nici el nu a făcut ceva atunci când l-ai rugat. Atunci când găsești mereu scuze pentru a te eschiva și a găsi căi de a face lucrurile doar ca tine, va fi dificil pentru partenerul tău să conteze pe tine.

Featured foto by George Rudy via Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
8 Aprilie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.