O întâlnire romantică pe săptămână și alte 3 sfaturi pentru o viață de cuplu fericită

O întâlnire romantică pe săptămână și alte 3 sfaturi pentru o viață de cuplu fericită

Întâlnirile romantice între parteneri nu sunt doar cele ale cuplurilor aflate la început de drum. Ele pot fi chiar cel mai important ingredient al unei relații, după mulți ani de conviețuire, absolut necesar pentru a păstra o conexiune intimă cu partenerul de viață.

Scopul e sa ai o astfel de întâlnire o dată pe săptâmână și să faci din asta o prioritate în relația ta”, spun autorii cărții Iubirea în opt capitole, apărută la Editura Trei, în colecția Psihologie Practică.

Serile în care vă întâlniți nu ar trebui să se întâmple din senin doar când șansa, finanțele și rufele ajung toate să se alinieze în mod magic și perfect în univers. Serile în care vă dați întâlnire trebuie planificate. În multe relații și căsnicii, distracția, joaca și conexiunea dintre voi ajung să fie ultimele lucruri de pe lista voastră de priorități și treburi de rezolvat. Aceasta este rețeta sigură pentru nemulțumiri și distanțare. Adevărul simplu este că serile în care vă întâlniți vor întări relația”.

Dar ce înseamnă seri romantice în opinia dr. John Gottman și a dr. Julie Schwartz Gottman, psihologi și psihoterapuți, și ai lui Doug Abrams, scriitor și agent literar și Rachel Abrams, medic și consilier marital? Mai ales după o căsnicie îndelungată în care cei doi parteneri își împart timpul între sarcini de serviciu, îngrijirea copiilor și preocupări ale traiului de zi cu zi?


Kudika
27 August 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri