Setari Cookie-uri

O întâlnire romantică pe săptămână și alte 3 sfaturi pentru o viață de cuplu fericită

Întâlnirile romantice între parteneri nu sunt doar cele ale cuplurilor aflate la început de drum. Ele pot fi chiar cel mai important ingredient al unei relații, după mulți ani de conviețuire, absolut necesar pentru a păstra o conexiune intimă cu partenerul de viață.

O întâlnire romantică este un moment pregătit din vreme, când voi doi lăsați în urmă munca și treburile de acasă și petreceți un timp specific fiind atenți unul cu celălalt, și când vorbiți și vă ascultați. (...) Este un timp special pus deoparte ca să stabiliți o conexiune între voi.” Ei propun în „Iubirea în opt capitole” opt întâlniri romantice cu opt teme de conversații esențiale care vor ajuta cuplul să rezolve conflicte pe teme neexplorate și să acorde înțelegere fiecărui membru, mai ales când vine vorba despre așteptări versus dezamăgiri. „Fiecare dintre cele opt întâlniri are de a face cu vulnerabilitatea, iar noi sperăm că la prima întâlnire conversația despre ce înseamnă încrederea pentru voi vă va apropia și mai mult, dar vă va aduce și mai aproape de relația pe care o vreți amândoi pentru tot restul vieții.

Citește și:

Acest nivel de autenticitate care va spori intimitatea și va redefini o relație care a atins un blocaj poate fi obținut prin câteva tipuri de comportamente, în timpul întâlnirilor. Dintre acestea, iată cele mai importante trei:

1. Fii atent – fără a folosi în timpul întâlnirii telefonul mobil sau orice alt dispozitiv electronic. Ci doar interesul și curiozitatea reale pentru interlocutor.

2. Fii prezent – având în minte sfatul autorilor, și anume „conversația este un dialog, așa că ascultatul nu se referă numai la apăsarea butonului de pauză pe monologul tău. În timp ce partenerul tău vorbește, evită să te gândești la ce vrei să spui tu sau la ce replică vrei să dai. În loc să faci toate acestea, ASCULTĂ doar.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
27 August 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.