Setari Cookie-uri

Cele două tipuri de atracție care prezic viitorul cuplului: între dorință și iubire

De multă vreme psihologia încearcă să analizeze ingredientele relațiilor sănătoase, dincolo de particularitățile fiecărui cuplu, identificând care sunt acele puncte comune care fac ca unele cupluri să reziste și să înflorească, devenind tot mai puternice cu fiecare zi.

Ce sunt atracțiile ispiratoare și cum să le recunoaștem

Acest tip de atracții se pot instala lent, mergând pe principiul câștigării admirației și respectului, iar uneori pot să fie foarte intense încă de la început.

În atracțiile inspiratoare partenerii rezonează unul cu altul și pășesc deja echilibrați emoțional în relație, sunt vindecați, iubitori, tandri și iertători, însă totodată responsabili în ceea ce privește limitele unei legături.

În relația aceasta cei doi parteneri se respectă și se exprimă liber, pot fi ei înșiși și mai ales pot evolua spiritual, în carieră, în relație, pur și simplu această legătură le aduce un plus de bine în viață, spre deosebire de atracția de deprivare, care mai mult face rău decât bine.

Citește și:

Filosoful spaniol Jose Ortega Y Gasset spunea: „Tipul de om pe care îl preferăm relevă conturul inimii noastre. ” Inima noastră este plină de răni? Vom atrage oameni care ne vor adânci acele răni.

Adevărul este că nu îi putem dicta inimii de cine să se îndrăgostească, dar ne putem educa să identificăm relațiile care nu ne fac bine, reușind să nu rămânem într-un mediu relațional toxic pentru noi. De asemenea, identificându-ne vulnerabilitățile, reușim să lucrăm cu propria persoană, să căutăm vindecarea și echilibrul.

Foto articol: By G-Stock Studio/shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
15 Septembrie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.