Setari Cookie-uri

Vreau să îmi găsesc sufletul pereche - 5 lucruri de avut în vedere

Atunci când suntem în căutarea iubirii adevărate, putem simți uneori că nu ne găsim sufletul pereche, ne putem pierde speranța periodic, sub o ploaie de întrebări cu privire la noi și la destinul nostru. Psihologii ne atrag atenția asupra unor idei preconcepute ce ne pot deveni obstacol în drumul nostru către iubirea împlinită și fericire.

La baza observațiilor specialiștilor stă, de fap, identitatea de sine, regăsirea valorilor interioare și stabilirea adevărului cu privire la propria persoană.

Cu toții trăim înconjurați de numeroși stimuli, reclame, reviste și alte surse care par să ne învețe cine ar trebui să fim, în detrimentul descoperirii noastre ca ființe unice, cu valori interioare ce nu se suprapun întotdeauna peste ceea ce găsim în reviste sau citim în romanele de dragoste.

De aceea, de multe ori, este posibil să facem 2 confuzii.

Una se referă la ceea ce vrem în raport cu ceea ce ni se potrivește cu adevărat, astfel că este posibil să credem că anumite tipologii de parteneri ni se potrivesc, îi căutăm și îi găsim, dar constatăm că aceștia nu sunt, de fapt, disponibili pentru noi, căci este posibil ca alte valori ale unei relații să fie importante cu adevărat pentru noi, dincolo de aparențe.

Citește și:

A doua confuzie constă între cine pretindem că suntem și cine suntem de fapt (de aceea este posibil să atragem în jurul nostru oameni nepotriviți, ajunși aproape de noi tocmai pentru că admiră „masca” expusă de noi în dorința de a ne face plăcuți, ascunzând cine suntem cu adevărat).

5 Idei la care să medităm atunci când ne căutăm jumătatea

Sufletul sau sufletele pereche?

Specialiștii spun că ideea unui singur suflet pereche ar putea fi uneori neadevărată. Sau cel puțin nu este potrivită pentru toate persoanele. Astfel că este posibil ca în jurul nostru să întâlnim mai multe persoane de-a lungul timpului, persoane cu care am putea fi cu adevărat compatibili. De aceea se susține că iubirea se și clădește, nu vine deodată, ea crește pe baza experiențelor frumoase și transformării pozitive pe care o relație ne poate aduce.

Citește și:

Iubirea se construiește

Știm deja că există o diferența destul de mare între atracție și iubire.

Într-o relație aflată la început, adesea atracția poate fi emoția ce domină cuplul, urmând apoi ca legătură dintre cei doi să treacă la un alt nivel, acela al compatibilității. Abia aici putem spune că iubirea se clădește, că are nevoie de respect și susținere, de libertate și încredere. Astfel că, atunci când valorile de viață ale celor doi sunt foarte diferite, există riscul ca acel cuplu să nu mai poată înainta.

Tocmai de aceea, într-un cuplu, a porni de la cine ești și ce nevoi reale ai de la partener, identificând punctele cheie ale unei relații în care poți înainta pentru un timp îndelungat, reprezintă esența în găsirea iubirii adevărate.

Citește și:

Cine ești tu și ce nevoi ai cu adevărat – ce îți hrănește sufletul

A ne identifica propriile valori, talente, scopuri care ne fac fericiți, precum și tipul de relații în care simțim cu adevărat că ne putem manifesta și putem evolua reprezintă, de fapt, parcurgerea drumului maturizării. Iar acest drum nu este întotdeauna unul ușor, cu atât mai mult cu cât, în numeroase situații, depășirea unor obstacole nu depinde doar de noi.

Unii mai norocoși au avut șansa de a construi o relație de dragoste adevărată încă de tineri, poate din adolescență sau de la vârste care încep cu cifra 2. Ei bine, nu suntem cu toții în acea categorie, în plus, cu cât înaintăm în vârstă, devenim mai puțin toleranți în relații.

Citește și:

Așadar, a porni de la adevărul nostru interior atunci când căutăm sufletul pereche poate reprezenta un start cu șanse mari de reușită. Pentru că astfel ne vom orienta către acele relații care ne fac cu adevărat fericiți. Citește continuarea articolului în pagina 2 >>

Vizionare placuta


Kudika
8 Decembrie 2020
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.