Setari Cookie-uri

5 Motive de bucurie atunci când petreci Crăciunul singură

Suntem obișnuiți să credem că sărbătorile de iarnă sunt mai frumoase în doi, că romantismul și dragostea împărtășită ne fac să ne simțim împliniți. Poate chiar așa și este, însă dincolo de toate acestea putem spune, cu siguranță, că și singurătatea are valorile sale. Îți propunem să descoperi avantajele și motivele de bucurie pe care le poți avea atunci când petreci sărbătorile fără a fi implicată într-o relație.

Bucură-te de libertate

Singurătatea ne învață adesea să ne bucurăm de noi înșine, ne ajută să ne redescoperim, să ne iubim, să ne apreciem mai mult. Sigur, nu-i un proces ușor, dar este deosebit de valoros. Putem dezvolta noi obiceiuri, în armonie cu nevoile noastre reale, putem călători, putem face unele lucruri pe care, poate, într-o relație ne-ar fi dificil să le realizăm.

Ca și exemplu, alege o dorința ascunsă a ta, ceva ce îți doreai de multă vreme să realizezi sau să vizitezi, poate chiar o dorință din copilărie și îndeplinește-o acum, când ai mai mult timp pentru tine, te bucuri de concediu sau vacanță și îți poți dedica întregul timp.

Decorează casa de sărbătoare

Poți realiza o atmosferă minunată de sărbători, chiar dacă le petreci singură. Decorează casa așa cum îți doreșți, ai grijă de detalii, abordează tainele aromaterapiei și nu uita să creezi acel spațiu de răsfăț pentru tine: poate un ritual spa sau un loc pentru citit amenajat așa cum îți dorești.

Citește și:

Învață să te iubeșți, să te respecți, să te răsfeți

Ni se întâmplă uneori, mai ales când ieșim din relații lungi, să nu știm ce să facem cu timpul pe care îl avem pentru noi. Apoi, pas cu pas, ne redescoperim, ne schimbăm obiceiurile, observăm aspectele pozitive și negative din viața noastră, identificăm ce am putea schimba pentru a ne fi mai bine.

Adesea singurătatea ne poate fi prieten adevărat, căci învățăm să avem mai multă grijă de noi, să ne răsfățăm, să ne respectăm mai mult.

Poți începe să adopți un stil de viață mai sănătos, să urmezi un program de mișcare, să întăreșți relațiile cu familia sau cu prieteni pe care nu i-ai mai sunat de mult.

Tot acum te poți apuca de un hobby care îți place mult și de care, poate, n-ai mai avut timp în ultimii ani. Și nu în ultimul rând, te poți bucura de tot ceea ce ai, redescoperind unele aspecte uitate din viața ta și reconectându-te cu copilul interior.

Citește și:

Timpul cu familia ta

Cu toții ne vizităm familia în preajma sărbătorilor sau încercăm, pe cât posibil, să ne reconectam cu cei dragi.

Lăsăm la o parte ritmul alert de muncă, grijile și problemele, făcând loc bucuriei de a vorbi cu cei dragi, de a dărui cadouri, de a reîmprospăta legăturile de care sufletul nostru are nevoie.

Tot acum poți vizita rude care locuiesc la distanțe mai mari sau pe care nu le-ai mai vizitat de multă vreme

Tot în această perioadă putem să ne oricentam și către alte familii, copii și nevoi care există în scietatea noastră, implicându-ne, cu puterile noastre, în acțiuni caritabile.

Relaxare și odihnă sau distracție?

Dacă simți că ai nevoie să te relaxezi, să îți încarci bateriile, să dormi și să urmărești câteva seriale la care nu te-ai putut uita în timpul anului din cauza programului încărcat, acum ai acest timp pentru tine, timp pe care ți-l poți organiza exact așa cum dorești, fără alte responsabilități și fără teama de a primi vreun reproș.

Citește și:

La polul opus, dacă îți dorești distracție, libertate și adrenalină, cu siguranță poți pune țara la cale alături de prieteni buni care fie merg în grup într-o excursie/concediu, fie sunt și ei singuri de sărbători și au câteva idei năstrușnice de a pretece acest timp.

Foto: De la BLACKDAY/ shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
22 Decembrie 2020
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.