Setari Cookie-uri

5 Modalități prin care îți poți susține partenerul atunci când trece printr-o perioadă dificilă

Viața nu este în fiecare zi roz, astfel că, la un moment dat, fiecare dintre noi se poate confrunta cu greutăți. Când partenerul tău trece prin momente dificile, ajutorul tău poate fi poate cel mai impotant pentru el.

Fiecare partener din cuplu poartă această responsabilitate suficient de mare, aceea de a-și susține partenerul în perioadele grele din viață. Fie că acesta trece prin dificultăți financiare sau emoționale, fie că pur și simplu este prins în tentaculele unei depresii sau a suferit pierderea cuiva drag, indiferent care este situația dificilă, celălalt dorește să îi rămână alături, să îl susțină, să îl ajute să traverseze și să depășească mai ușor perioada grea.

Iată câteva modalități prin care îți poți susține și alina partenerul când traversează o perioadă dificilă

Acceptă-i vulnerabilitățile

Una din calitățile cuplurilor solide este aceea că cei doi parteneri își îmbrățișează vulnerabilitățile. Ascultă-l cu atenți, nu-i pune multe întrebări, ci mai degrabă ajută-l să se destăinuie, să își exprime emoțiile, sentimentele, temerile, fără să îl critici, fără să îl judeci.

Citește și:

Deschiderea partenerului în fața noastră se numără printre cele mai de preț daruri pe care ni le poate oferi.

Ajută-l înainte de a-ți cere ajutorul

Atunci când celălalt este măcinat de tristețe sau de griji, chiar și activitățile de rutină devin dicifil de realizat. Așadar-ajută-l, preia din responsabilitățile lui, chiar dacă nu ți-a cerut ajutorul, însă fără a te epuiza pe tine. Nu uita că în aceste perioade este important ca tu să îți menții energia.

Fă pace cu tine

Atunci când cineva drag suferă, avem tendința de a prelua asupra noastră drama acestuia, dar și de a ne lăsa copleșiți de emoțiile empatice.

Nici nu se poate altfel, căci așa sunt oamenii, ființe empatice. Însă ai grijă să nu îți zdruncini echilibrul interior, cât încă ai putere.

Citește și:

Găsește soluții

Nu toate probleme au și soluții, însă în acele situații soluțiile se pot referi mai degrabă la modalități de a traversa mai ușor perioada respectivă. Gășiți împreună activități care îl ajută pe partener să mai uite de frământările sale, să se îndepărteze puțin de grijile și apasarile sale.

Poate e un moment bun să vă vizitați familia, să reluați unele legături cu cei dragi sau cu prieteni mai vechi, puteți organiza mici excursii sau chiar un maraton de seriale acasă. În felul acesta, implicat în discuții și activități, partenerul se poate îndepărta de suferința sa.

Nu uita de momentele tandre dintre voi, chiar și o îmbrățișare poate face minuni.

Păstrează o atitudine pozitivă

Chiar și în momentele grele din viață, putem găsi o rază de speranță. Optimismul ne ajută să trecem mai ușor peste obstacole și ne împinge să mergem înainte, să ne căutăm echilibrul. Cu puțin umor și poftă de viață, putem readuce, din când în când, zâmbetul pe chipul partenerului.

Citește și:

Foto articol: De la ArtEver/ shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
2 Februarie 2021
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.