Setari Cookie-uri

Cum să depășiți certurile și să rezolvați conflictele în relații fără să vă răniți reciproc?

Certurile în relații afectează până și cele mai fericite cupluri. Însă... cum rezolvi un conflict atunci când îți este imposibil să fii de acord cu partenerul tău?

Doare incredibil de tare și este de-a dreptul frustrant atunci când simți că persoana iubită nu te ascultă. Multe persoane fac greșeală de a încerca să vorbească una peste cealaltă în loc să vorbească între ele în timpul unei discuțîi aprinse. Însă comunicarea reală nu se referă la cine poate țipa cel mai tare sau cine poate câștiga un argument... ci la rezolvarea cu adevărat a unei situații dificile.

Cum rezolvi conflictele în relații?

Modul în care gestionezi o ceartă spune multe despre ceea ce simți pentru partenerul de cuplu. Iată cele mai bune (și respectuoase) moduri prin care poți rezolva conflictele fără a provoca o ruptură între tine și persoana iubită:

1. Nu țipa. Comunică

Comunicarea este piatra de temelie a relațiilor sănătoase, de lungă durată. Partenerii care comunică între ei construiesc un sentiment de încredere, de respect - ei înțeleg cum gândește și simte celălalt și știe ce declanșatoare trebuie evitate.

Citește și:

De aceea este foarte important să comunici periodic cu partenerul de cuplu - mai ales atunci când nu sunteți de acord cu privire la o situație. Când discuțiile încep să fie aprinse, poate fi dificil să vă păstrați calmul. Dacă vreți să rezolvați conflictul fără a vă răni reciproc, evitați să țipați și să jigniți.

Ce aveți de făcut: Cel mai bun mod este de a îți pune întrebări precum:

- De ce sunt supărată?

- Cum putem rezolva această situație?

- Care este adevăratul motiv al problemei?

- Cum putem preveni apariția acestei probleme în viitor?

2. Învață să asculți

Ascultarea este la fel de importantă precum comunicarea atunci când vine vorba de soluționarea conflictelor. Ascultând îi demonstrezi partenerului că te interesează ce are de spus.

Citește și:

Sfatul nostru: încearcă să ai răbdare, să asculți cu adevărat și să rămâi tăcută atunci când persoana din fața ta își exprimă sentimentele, stările și emoțiile, când spune ce are pe suflet.

De asemenea, un alt sfat important de care să ții cont: evita orice lucru care îți distrage atenția. Alege să fii în momentul prezent trup și suflet. Păstrează contactul vizual în timp ce asculți și elimină distragerile precum televizorul, radio-ul sau telefonul.

Vizionare placuta


Kudika
19 Mai 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.