Setari Cookie-uri

Cum să depășiți certurile și să rezolvați conflictele în relații fără să vă răniți reciproc?

Certurile în relații afectează până și cele mai fericite cupluri. Însă... cum rezolvi un conflict atunci când îți este imposibil să fii de acord cu partenerul tău?

3. Ascultă-ți tonul pe care vorbești

Îți înțelegi tonul vocii? S-ar putea să simți nevoia de a îi spune partenerului ce te apasă - însă o faci pe un ton aprins și aproape că țipi, iar el ajunge să se simtă jignit.

Dacă vrei să rezolvi conflictul fără a răni, evită să utilizezi un ton dur sau să folosești sarcasmul/ jigniri.

4. Amintește-ți de iubirea dintre voi

Un lucru foarte important pe care îl uită complet majoritatea cuplurilor în timpul unui conflict aprins: iubirea încă există. Avem tendința de a ne lăsa purtați de stări urâte atunci când suntem supărați, însă este crucial să ne spunem că persoana cu care ne certăm este și iubirea vieții noastre.

Este în regulă să ai certuri/ dezacorduri din când în când atâta timp cât le accepți cu maturitate și tratezi persoana iubită cu dragoste și respect.

Citește și:

4. Învață să ierți

Un alt sfat extrem de important pentru a evita rănirea sentimentelor partenerului în timpul conflictului și de a reuși să mergi mai departe: învață să ierți. Dar iartă cu adevărat.

Este ușor să spui că ierți pe cineva, însă iertarea trebuie să fie mai mult decât niște cuvinte spune. Arată că ai iertat lăsând în spate problema - nu o folosi ca pârghie într-un argument viitor. Renunta la furia pe care o simți și tratează-ți partenerul cu dragoste și respect după încheierea argumentului.

foto main AS.Makarova, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
19 Mai 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.