Setari Cookie-uri

9 Sfaturi de la cei mai buni psihologi pentru o relație puternică, fericită și de lungă durată 

Le-am cautat peste tot... si le-am adunat pe cele mai importante intr-un singur material.

Ai observat că de fiecare dată când ai probleme în relații, toți oamenii din jurul tău devin experți în dragoste? Prieteni, membrii ai familiei, colegi de muncă - fluxul de sfaturi bine intenționate despre relații pare să vină la tine din toate direcțiile. Și, de cele mai multe ori, sfaturile contradictorii pe care le primești te pot lăsa să te simți mai confuză decât erai înainte de a îți deschide sufletul în față acestor persoane.

Cu toate sursele diferite de informații la care avem acces acum, căutarea de sfaturi potrivite poate deveni copleșitoare. Așadar, pentru a simplifica ceea ce poate fi o zonă complicată a vieții amoroase, am adunat cele mai bune sfaturi despre relații - aceste sfaturi sunt oferite de cei mai buni psihologi, iar noi le-am adunat într-un singur material.

Citește și:

Sfatul numărul1: Nu este responsabilitatea partenerului tău să te facă fericită.

Nimeni nu trebuie să te facă să te simți într-un anumit fel. Una dintre cele mai eficiente modalități de a îți păstra puterea personală este să accepți responsabilitatea pentru ceea ce simți.

Sfatul numărul2: Comunicarea eficientă nu se referă doar la ceea ce spui - ci și la cum primești informația.

Cea mai frecventă problemă a cuplurilor este comunicarea greșită. Odată cu aceasta vin și frustrările și îndepărtarea partenerilor, rezultând astfel lipsa intimității și a încrederii.

Sfatul numărul3: Identifică limbajul iubirii (atât al tău, cât și al partenerului de cuplu).

Nu doar că noi, oamenii, comunicăm în moduri diferite, ci și experimentăm iubirea în moduri diferite. Modul unei persoane de a oferi și a primi iubire poate fi diferit de cel al partenerului său. Dr Chapman spune că sunt 5 limbaje ale iubirii: declarațiile (cuvintele de apreciere și încurajare), timpul petrecut împreună, darurile, serviciile, contactul fizic.

Citește și:

Sfatul numărul4: Respectul este crucial.

Într-o relație sănătoasă, partenerii sunt egali, ceea ce înseamnă că niciunul dintre ei nu are "autoritate" asupra celuilalti. Respectul înseamnă, de asemenea, că deși este posibil să nu fim întotdeauna de acord cu partenerii noștri, alegem să avem încredere în ei și să le respectăm punctul de vedere și deciziile.

Vizionare placuta


Kudika
2 Iunie 2021
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.