Setari Cookie-uri

9 Sfaturi de la cei mai buni psihologi pentru o relație puternică, fericită și de lungă durată 

Le-am cautat peste tot... si le-am adunat pe cele mai importante intr-un singur material.

Sfatul numărul5: Există limite clare în relații.

Stabilirea și respectarea limitelor poate fi diferența dintre o relație sănătoasă, matură, fericită și o relație toxică, disfuncțională, de co-dependență.

Sfatul numărul6: Dacă nu poți evita un conflict, măcar ceartă-te matur.

Ce înseamnă asta: nu ataca, nu insulta, nu țipa, nu împinge, nu lovi, nu arunca, nu da vina, nu critica, nu judeca, nu apela la tratamentul silențios (fără să vorbești), ascultă, asumă-ți responsabilitatea pentru ceea ce poți schimba sau ce poți face pentru a îmbunătăți relația, cere ce ai nevoie.

Sfatul numărul7: Nu neglija importanța intimității.

Intimitatea este un subiect care nu este discutat întotdeauna în mod deschis - de multe ori sexul poate fi văzut ca un subiect tabu. Cu toate acestea, intimitatea este mult mai mult decât simpla intimitate fizică. Intimitatea este despre iubire, despre încredere, despre sprijin. Despre acceptarea și împărtășirea sentimentelor partenerului, despre a fi acolo când este nevoie.

Citește și:

Sfatul numărul8: Păstrează scânteia aprinsă.

Principala diferență între o relație romantică și o relație de prietenie este legătura intimă. Capacitatea de a menține acest aspect al relației poate fie să formeze cupluri, fie să le destrame.

Sfatul numărul9: Oferă-ți sprijinul în momentele stresante.

Este ușor să îți arăți sprijinul atunci când lucrurile merg bine, însă ce se întâmplă atunci când lucrurile nu merg cum trebuie? Oferă constant partenerului sprijinul emoțional de care are nevoie creând o nouă profunzime a iubirii în relație.

foto main Nikolialulu, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
2 Iunie 2021
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.