Setari Cookie-uri

Cele 5 trepte ale relațiilor mature, durabile și fericite

Fiecare dintre noi întră într-o relație cu propriile nevoi, cu puncte forte, dar și cu vulnerabilități. Pe cât de mult dorim să primim în acea relație, pe atât de mult e bine să și oferim. Chiar dacă fiecare legătură amoroasă este unică, există totuși câteva trepte ale cuplurilor mature, comune în relaționarea celor doi parteneri.

Cele 5 trepte ale relațiilor sănătoase

Ascultă-ți partenerul

Ca în orice relație, pentru a putea comunica, mai întâi trebuie să ascultăm ce are celălalt de spus. Uneori, partenerul nu ne comunică prin cuvinte nevoile sale, ci poate prin gesturi sau aluzii fine. A asculta toate semnalele celui drag ne ajută să înțelegem și mesaje pe care, poate, nici el/ea nu și-a dat seama ca le simte.

Mai mult decât atât, ascultăndu-ne partenerul, îi oferim acestuia încredere să comunice cu noi mai des, să ne facă mărturisiri și reprezintă, în mod cert, o dovadă de iubire și respect.

cele 5 trepte ale relatiilor de iubire reusite si fericite Foto: ESB Professional/shutterstock.com

Păstrează curiozitatea

Dacă la începutul unei relații ambii parteneri sunt curioși să afle cât mai multe despre viața celuilalt, punându-și o sumedenie de întrebări, cu trecerea timpului cei doi ajung să se cunoască mai bine și parcă această curiozitate dispare.

Citește și:

Menținând-o însă, poate că nu mai descoperi atât de multe lucruri noi despre partener, însă vă ajută să traversați conștient prezentul relației voastre. Întrebările subtile, fără iz cicălitor, menite pur și simplu să ajute partenerul să se destindă sau poate să primească un sfat bun, reprezintă o atitudine care aprofundează și menține vie relația celor doi.

N-avem niciodată timp?

Ei bine, pentru dragoste ar trebui să avem întotdeauna. Vorbim despre un timp comun în momentele cheie ale zilei (poate micul dejun sau ceaiul de dimineață, poate despre cină sau despre telefoanele date pentru a auzi măcar pentru un minut vocea celui drag).

Concediile petrecute împreună sunt esențiale pentru sănătatea cuplului. Cea mai mare parte dintre amintirile frumoase ale unui cuplu într-un an sunt culese din zilele de weekend sau cele de concediu petrecute împreună.

Citește și:

Acceptați diferențele dintre voi

Se vorbește mult despre compatibilitatea în cuplu și pe bună dreptate, căci două persoane cu valorile de viață diferite pot alege, până la urmă, să meargă separat pe drumul destinului. Dar cu toate acestea, chiar și în cele mai longevive cupluri, există diferențe între parteneri.

Ceea ce este și firesc, căci nu există doi oameni la fel, prin urmare partenerii vor avea, din când în când, opinii diferite, ca să nu mai vorbim de hobby-uri. Fiecare are dreptul să facă ceea ce își dorește și fiecare are dreptul la o opinie. Acceptarea diferențelor în cuplu clădește o relație matură și echilibrată. Citește continuarea articolului în pagina 2 >>

Vizionare placuta


Kudika
20 Iulie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.