Setari Cookie-uri

Cele 5 trepte ale relațiilor mature, durabile și fericite

Fiecare dintre noi întră într-o relație cu propriile nevoi, cu puncte forte, dar și cu vulnerabilități. Pe cât de mult dorim să primim în acea relație, pe atât de mult e bine să și oferim. Chiar dacă fiecare legătură amoroasă este unică, există totuși câteva trepte ale cuplurilor mature, comune în relaționarea celor doi parteneri.

Gândim pozitiv și constructiv

În relație, ca și în orice situație din viața noastră, avem tendința de a face o evaluare a experiențelor noastre, acele gânduri prin care încercăm să interpretăm ce ni se întâmplă sau ni se va întâmpla. Îi putem spune analiză sau poate interpretare, însă cu toții avem experiențe în care planul sau ideile făcute de noi, în sinea noastră, despre un eveniment s-au dovedit a fi departe de realitate. Pur și simplu nu mereu se întâmplă ceea ce credem că se întâmplă.

Ei bine, toate aceste gânduri ni le facem, involuntar, și despre partenerul nostru. Sfatul psihologilor este să încercăm să avem o viziune pozitivă asupra gesturilor și mesajelor partenerul, mai puțin critică, ceea ce ne dovedește încrederea în dragostea acestuia. Avem nevoie de încredere pentru a clădi o relație sănătoasă.

Citește și:

De asemenea, a gândi constructiv ne ajută atât în încercarea de a soluționa probleme sau tensiuni în cuplu, lăsând la o parte impulsivitatea, cât și la construirea unui plan prin care să reușim să menținem profunzimea relației. Nimic nu pică din cer, așadar în relațiile reușite ambii parteneri sunt implicați și dedicați, încercând în permamenta să construiască un mediu propice relației, având grijă că tandrețea să nu dispară și oferindu-și mereu timp pentru distracție și relaxare.

Sursa foto articol: Roman Samborskyi/ shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
20 Iulie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.