Setari Cookie-uri

5 Pași pentru a salva o relație. Nu renunțați atât de ușor la iubire

Când relația dintre tine și partenerul de cuplu trece printr-o criză dificilă, amândoi aveți două opțiuni: fie îi puneți capăt, fie încercați să o salvați. 

Înainte de a renunța la iubire, ați luat în considerare că este chiar posibil să rezolvați problemele pe care le aveți și să salvați relația?

Să salvezi o relație nu este floare la ureche. Din contră - este un proces plin de provocări ce se desfășoară pe o perioadă lungă de timp, în care sunt implicați ambii parteneri și cu un rezultat incert. Însă, dacă tu și persoana de lângă tine ați decis că merită să luptați pentru relația voastră, iată 5 sfaturi care vă vor ajuta enorm:

1. Faceți o analiză a relației voastre pentru a înțelege ce a mers greșit

Fiecare relație are problemele ei. Însă, dacă acționați ca și cum aceste probleme nu ar exista, ele nu vor putea sta pentru mult timp ascunse - în cele din urmă vă vor prinde din urmă, vor apărea la suprafață - și vor fi și mai multe, mai dificile, într-o formă mai intensă - și va trebui să le înfruntați.

Citește și:

Așadar, de unde începeți? Primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să vă dați seama ce a mers prost la relația voastră - nu este suficient ca doar unul dintre voi să realizeze acest lucru. Amândoi ar trebui să fiți conștienți de lucrurile cu care nu sunteți de acord și să vă asumați responsabilitatea pentru ce nu a funcționat până acum.

2. Învățați să iertați și să vă cereți iertare

Este greu să ierți pe cineva care te-a rănit - intenționat sau nu. Însă, dacă ați decis să încercați să vă salvați relația, nu veți ajunge nicăieri dacă nu vă iertați reciproc pentru greșelile făcute. Și aici mă refer la iertarea adevărată - nu doar la a spune "Te iert" și a simți chiar opusul în suflet.

O greșeală pe care o fac majoritatea cuplurilor este că acestea spun că iartă, iar atunci când au ocazia aduc din nou în discuție subiectul respectiv.

Citește și:

Dacă ierți, atunci nu mai menționezi niciodată despre ce s-a întâmplat. Îl lași în trecut și mergi mai departe.

Pe lângă învățarea artei iertării, trebuie să învățați și să vă cereți iertare. Acționați ca niște adulți și recunoașteți când ați făcut ceva greșit, apoi cereți-vă scuze.

Vizionare placuta


Kudika
11 August 2021
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.