Setari Cookie-uri

5 Pași pentru a salva o relație. Nu renunțați atât de ușor la iubire

Când relația dintre tine și partenerul de cuplu trece printr-o criză dificilă, amândoi aveți două opțiuni: fie îi puneți capăt, fie încercați să o salvați. 

3. Învățați să aveți încredere unul în celălalt

Încrederea este unul dintre pilonii principali ai oricărei relații. Acolo unde nu există încredere nu există nici respect. Dacă partenerul vrea să îți ascundă ceva, o va face și tu nu poți face nimic pentru a îl opri. Dacă nu ai încredere în el, vei crea doar tensiuni inutile în relația voastră.

Potrivit terapeuților, acest pas este unul deosebit de dificil pentru partenerii care și-au pierdut încrederea unul în celălalt în trecut. Încrederea este construită pentru o perioadă lungă de timp, însă poate fi distrusă în doar câteva clipe.

Poate că simți că îți este imposibil să ai încredere din nou în partenerul de cuplu după ce ți-a dovedit că nu poți face asta, însă dacă încerci să salvezi relația voastră, este crucial să încerci.

Citește și:

4. Spuneți ce simțiți

Comunicarea este și ea esențială. Nu te poți aștepta ca partenerul de cuplu să îți citească mintea și să știe lucrurile care te deranjează și care te rănesc. De aceea este important să spui când ceva nu este în regulă. Alege să fii sinceră și să îi spui direct tot ce ai pe suflet, apoi învață să asculți ce are și el de spus.

5. Faceți compromisuri

Relația voastră este formată din două persoane - parteneri egali. Atât tu, cât și partenerul tău, aveți păreri diferite despre relația pe care o aveți - sunteți două entități diferite cu opinii, atitudini și dorințe diferite. Însă amândoi vă doriți să salvați relația și amândoi alegeți să luptați pentru ea. Așadar, acesta a devenit interesul vostru comun. Este foarte important să știți cum să vă întâlniți la jumătatea drumului. Nu încercați să va schimbti unul pe celălalt și nici unul pentru celălalt.

Citește și:

Dacă doriți ca această relație să fie salvată și să funcționeze pe viitor, nu vă așteptați ca lucrurile să fie așa cum vă doriți fiecare. În schimb, încercați să găsiți un punct comun și să faceți compromisuri. Amintiți-vă, sunteți doi în această echipă. Întotdeauna.

foto main GoodStudio, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
11 August 2021
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.