Setari Cookie-uri

7 Aspecte care îți pun în pericol relația cu partenerul

Se vorbește mult despre punctele tari ale unei relații, însă care sunt zonele vulnerabile ale unui cuplu? Vă invităm să parcurgeți câteva idei legate de situații ce ar putea pune în pericol o relație de cuplu pe termen lung.

7 Aspecte care fac cuplul vulnerabil pe termen lung

Lipsa încrederii în sine și problemele personale

O stimă de sine scăzută atrage un comportament deechilibrat în cuplu, la fel ca și alte aspecte care perturbă sănătatea din punct de vedere psihologic (stres intens, anxietate, depresie etc.).

Atunci când aceste situații există, este recomandat să le rezolvăm fie prin inspirație din cărți de specialitate sau alte surse acreditate (cursuri de exemplu), fie prin apelarea la un specialist, terapeut sau psiholog.

Comunicarea ineficientă

Poate unul dintre cele mai întâlnite puncte slabe ale unei relații, comunicarea ineficientă face referire la ceea ce (nu) își comunică cei doi parteneri în cuplu.

Nu este suficient ca cei doi să își vorbească și eventual să povestească anumite aspecte din zi, ci este important să își împărtășească nevoile, vulnerabilitățile, planurile. O comunicare ce dezvăluie, în siguranță, aspecte intime ale fiecăruia reprezintă o cărămidă de bază în cuplu.

Citește și:

probleme in cuplu Foto: Vector Up/shutterstock.com

Diferențele culturale, religioase, de stil de viață

O altă încercare apare în cuplu atunci când cei doi provin din medii cu concepte foarte diferite. Fie este vorba despre medii culturale diferite, religioase, credințe de orice fel, nivel de cultură, de școlarizare etc. este greu de presupus că cineva este dispus să își schimbe radical viața și credințele, pe termen lung, pentru a rezista într-un cuplu.

Rutina din cuplu

Rutina vieții în doi sau, altfel spus, lipsa creativității în viața de cuplu poate avea numeroase repercursiuni negative asupra vieții în doi, așa cum arată numeroase studii din domeniu. Specialiștii recomandă un interes activ din partea cuplurilor pentru a menține piperată viața de cuplu, astfel încât să nu se instaleze plictiseala și rutina.

Citește și:

Nepotriviri sau neglijarea vieții intime

Chiar dacă toate celelalte aspecte pozitive ale unui cuplu sunt bifate, totuși potrivirea în viața intimă rămâne un tabu. Oricât de bine s-ar înțelege cei doi parteneri, dacă în pat nu rezonează, atunci între ei nu este o relație de cuplu, ci poate de alt fel, cum ar fi de prietenie de exemplu.

De asemenea, instalarea rutinei în viața amoroasă reprezintă o bilă neagră pentru cuplu. Menținerea romatismului și atracției în doi reprezintă aspecte deosebit de importante pentru relație. Citește continuarea în pagina 2 >>

Vizionare placuta


Kudika
31 August 2021
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.