Setari Cookie-uri

Cele 7 tipuri de iubire semnalate de psihologi: cum evoluăm în legăturile noastre emoționale

Sentimentele noastre sunt foarte complexe și adesea se întrepătrund. Este uneori foarte dificil să găsim cauza unor comportamente, să ne identificăm emoțiile și vulnerabilitățile. Psihologii au răspuns de-a lungul vremii prin diverse clasificări ale emoțiilor noastre, dar și ale tipului de relații pe care le legăm și le construim. Vă invităm să descoperiți cele 7 tipuri de iubire, semnalate pentru prima oară de Sternberg, renumit psiholog ce ne-a oferit de-a lungul carierei sale mai multe teorii despre iubire și relații.

Relația „goală”

Acest tip de relație fie este impus, fie se ajunge aici după o relație frumoasă, dar care nu a fost întreținută în timp. Așadar dragostea goală se referă la relația în care există angajamentul, dar pasiunea și intimitatea nu (mai) există.

Iubirea romantică

Adesea ne aflăm în acest tip de iubire, acela în care ne bucurăm de intimitate și pasiune, dar nu suntem pregătiți pentru a ne asuma angajamente mari împreună, cum ar fi căsătoria, conceperea unui copil. Practic este o relație frumoasă, pe care o savurăm, în care ne dezvoltăm și ne simțim minunat, dar (încă) nu s-a creat sentimentul de angajament.

Sursa foto: Tithi Luadthong/ shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
5 Octombrie 2021
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.