Setari Cookie-uri

Cum știi că te afli într-o relație toxică: Sfaturi pentru a remedia problemele

Iată câteva semne care îți arată că te afli într-o relație toxică!

Relațiile toxice reprezintă o adevărată problemă în zilele noastre. Majoritatea persoanelor pe care eu le cunosc au trecut cel puțin o dată în viață printr-o astfel de experiență. Aceasta le-a lăsat traume și probleme cu ele însăși deoarece a trecut o perioadă foarte lungă de timp până când au realizat că se află într-o relație toxică. Motivul pentru care o femeie rămâne într-o relație nefericită este strâns legat de iubirea pe care o simte pentru agresorul ei. Acest simptom este unul medical și se numește Stockholm. Apare atunci când victima, deși este agresată (fizic, sentimental, verbal), se îndrăgostește de omul care îi provoacă rău. Dragostea față de ei pornește ca un mecanism defensiv, urmând mai apoi să le fie greu să se despartă de persoana care le face, la bază, rău. Gesturile de tandrețe și micile semne de bunăvoință venite din partea agresorului sunt amplificate, întrucât într-o situație de captivitate, acestea devin singurul lucru bun.

Citește și:

Semne care îți arată că te afli într-o relație toxică

Posesivitatea excesivă

De multe ori există situații în care posesivitatea partenerului ni se poate părea un gest de iubire, însă dus la extrem, acesta poate distruge tot ce ați construit. Vom lua un exemplu concret: atunci când ieși în oraș cu prietenele tale, iubitul tău te sună pentru a vedea cu cine ești, cât mai stai, dacă sunt bărbați prin preajmă, cu ce te-ai îmbrăcat. După ce tu îi dai toate aceste informații pe un ton cât se poate de indulgent și drăgăstos, acesta se supără și te învinovățește pentru că ai ieșit. Acesta este un gest dus la extrem, care, odată cu trecerea timpului, se va transforma într-o traumă interioară pe care nu o conștientizezi la momentul potrivit.

Citește și:

Cum ar trebui să fie într-o relație sănătoasă

Bineînțeles, există și cazuri fericite în care o ieșire în oraș NU se transformă într-o dramă. Atunci când îți petreci timpul la o cafenea sau într-un club cu prietenele tale, iubitul tău te sună pentru a verifica dacă ești în regulă. Eventual doar îți trimite un mesaj. Tu îi spui că ești bine, el primește informația și nu o prelucrează într-un scandal monstru.

Vizionare placuta


Lorena Martin este redactor de beauty și skincare și s-a alăturat echipei Kudika încă de când se afla pe băncile facultății. Acum, după doi ani și jumătate, este absolventă a...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.