Setari Cookie-uri

Cum știi că te afli într-o relație toxică: Sfaturi pentru a remedia problemele

Iată câteva semne care îți arată că te afli într-o relație toxică!

Cum să ajungi la exemplul nr. 2

Ei bine, e muncă grea dacă partenerul tău nu este cel mai deschis către comunicare. Deja știi că toate problemele pot fi rezolvate discutând. Sau aproape toate. De această dată, o conversație în care să îi explici iubitului tău că nu te simți confortabil cu atitudinea sa atunci când ieși în oraș, te va putea salva. Dacă el este un om receptiv, care își dorește să nu strice armonia din cuplu, va accepta că există momente pe care vrei să ți le petreci doar cu prietenele tale

Gelozia dusă la extrem

Posesivitatea și cu gelozia sunt cele mai bune prietene. De cele mai multe ori, oamenii posesivi au intenția de a fi și geloși. Iar această gelozie nu se rezumă doar la paranoia excesivă în privința prietenilor tăi de sex masculin, ci și la căutarea mesajelor private din propriul tău telefon. În aceste cazuri, comunicarea va fi puțin dificilă deoarece totul pleacă de la încrederea scăzută în sine, dar și în oamenii din jur pe care bărbatul o are. (Bineînțeles, există și cazuri în care femeia este posesivă și geloasă, însă am crezut că citesc doar femeile. Puteți adapta situația la cazul personal dacă sunteți de sex masculin.) Revenind, este important modul în care transmiteți mesajul dorit. El nu face lucrurile acestea cu o intenție negativă, iar din acest motiv totul trebuie discutat cu calmitate.

Citește și:

Reproșurile

Reproșurile reprezintă unul dintre acele semne de toxicitate în care trebuie să te îngrijorezi! Pe termen lung, acestea îți vor oferi traume pe care le vei trata cu multă bătaie de cap. Îți zic din experiență. Dacă iubitul tău îți reproșează constant lucruri despre tine, indiferent ce faci, ce porți sau ce gândești, fugi! De fapt, glumesc, nu fugi, dar discută cu el situația. Bine, acum depinde mult și de temperamentul tău și de cum abordezi fiecare situație, însă eu personal îți recomand să îi spui exact ce simți. Există șanse să vă reparați relația mai ușor decât îți imaginezi.

Nu te susține

Susținerea este foarte importantă într-o relație de cuplu. Din punctul meu de vedere, fără aceasta, ambii parteneri se pot considera pierduți. Mai mult, dacă partenerul tău nu te motivează în alegerile pe care vrei să le faci, atunci și tu îți vei pierde încrederea în propriile forțe.

Citește și:

Vizionare placuta


Lorena Martin este redactor de beauty și skincare și s-a alăturat echipei Kudika încă de când se afla pe băncile facultății. Acum, după doi ani și jumătate, este absolventă a...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.