Setari Cookie-uri

5 Complimente si declarații care rănesc partenerul de cuplu

Cu toții cunoaștem importanț complimentelor în viața noastră și a celor dragi nouă. Însă v-ați gândit că unele cuvinte care se doresc a fi frumoase pot face mai mult rău decât bine? Iată numai câteva dintre cele mai frecvente complimente cu care ne putem răni partenerul de cuplu.

Te iubesc, dar...

Acel „dar...” care rănește după orice compliment l-am spune, dar mai ales după ce încercăm să ne exprimăm iubirea.

Aceasta pentru că iubirea noastră nu ar trebui să fie condiționată de ceva, deși, cu siguranță, au existat unele „pretenții” atunci când ne-am ales partenerul de viață. Însă frumos ar fi să nu le legăm de o declarație de dragoste, pe care cu toții ne dorim să o auzim simplu: „te iubesc”.

Sunt impresionat/ă că ai reușit

Atunci când ne bucurăm pentru reușita cuiva, este bine să ne arătăm bucuria și nu surprinderea.

Poate că celălalt așteaptă încredere și susținere de la noi și nu invers, neîncrederea că va reuși, motiv pentru care suntem surprinși și impresionați.

Citește și:

Arătându-ne încrezători în celălalt, dar fără a pune presiunea succesului pe umerii acestuia, ne apropiem mai mult de persoana dragă și îi susținem încredrea în sine.

cuvinte care ranesc in dragoste Foto: WAYHOME studio/ shutterstock.com

Îți stă bine, look-ul acesta te face să arăți mai tânăr/ă

Poate că unele alegeri care privesc vestimentația, frizura, culoarea părului și alte detalii ale imaginii noastre ne prind mai bine, ne ajută să arătăm mai frumoși, mai îngrijiți, poate chiar și mai tineri.

Dacă în jurul vârstei de 30 de ani nu te supără atât de tare numărul anilor, este posibil ca mai târziu să te deranjeze aluzia vârstei tale, chiar și când ai făcut alegerile care te ajută să arăți „mai tânăr”.

Citește și:

Un gest frumos din partea ta, dar...

Sunt convinsă că persoana iubită încercă de multe ori să ne surprindă într-un mod cât mai frumos, să ne ajute, să încerce să fim o echipă.

Este frumos să complimentăm gestul și intenția, însă aceste complimente este bine să nu fie urmate de nicio altă remarcă, mai pe scurt fără „dar...”.

De exemplu dacă partenerul de cuplu ne ajută cu spălatul vaselor, poate că ar trebui să găsim o modalitatea mai blândă de a-i spune, cândva cât să nu stricăm frumusețea momentului, că ar putea aplica altă tehnică ce presupune mai puțin stropirea pereților.

Iar dacă ne-a ajutat cu aspiratorul, poate că nu e cazul să îi atragem atenția că a uitat vreun colț al camerei. Cu siguranță și partenerul nostru de cuplu are observațiile sale care ne privesc în mod direct și, desigur, dorim să ni le comunice cu diplomație. Citește continuarea în pagina 2 >>

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
12 Octombrie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.