Setari Cookie-uri

Psihologii ne dezvăluie cum să rămânem îndrăgostiți după ce trecem de perioada de fluturi în stomac

La finalul zilei, dragostea este o alegere. Dragostea înseamnă acțiuni mărunte, nu cuvinte frumoase. Dragostea este un sentiment de afecțiune profundă și o promisiune de angajament făcută zi de zi, clipă de clipă.  

Prietenul meu îmi pregătește cafeaua în fiecare dimineață. Nu m-aș fi gândit niciodată că acest act simplu poate fi semn al dragostei adevărate. Nu este nimic sexy aici. Nu este niciun gest romantic exagerat. Este doar un simplu gest prin care îmi arată cât de mult mă iubește și că îi pasă de mine.

Când spui "iubire adevărată" nu te gândești din prima la sexualitate, la pasiune, la fluturi în stomac. Ci la o iubire matură, sinceră, care nu se stinge. O iubire bazată pe comunicare, compromisuri și acțiune. O iubire pe tot parcursul vieții.

Iată ce spun psihologii. Cum să rămâi îndrăgostită după ce treceți de perioada de fluturi în stomac?

Pasul1: Lucrează la tine însăți

Ține minte acest lucru: într-un cuplu există două persoane separate, dar întregi. Indivizi unici, cu gânduri diferite, idei diferite, planuri diferite, pasiuni diferite. Nu vă pierdeți identitatea. În schimb, lucrați cu intenție pentru a deveni cea mai bună vesiune a voastră.

Citește și:

Pasul2: Iartă-ți partenerul atunci când greșește (la rândul sau, și el trebuie să te ierte pe tine)

Resentimentele pot ucide iubirea. Sunt lucruri nu tocmai frumoase pentru ține pe care partenerul tău le-a făcut, le face și le va face pe parcursul relației. Nu este perfect pentru că nimeni nu este. Oamenii greșesc. Ce ai tu de făcut? Poți merge înainte sau poți rămâne acolo unde el ți-a greșit.

Ori de câte ori aduci în discuție greșelile din trecut, ajungi să tragi relația în trecut, acolo unde nu îi este locul. Aceste lucruri s-au întâmplat, au fost discutate, iar acum nu mai sunt importante.

Nu poți uita întotdeauna, însă poți ierta - și asta trebuie să faci.

Pasul3: Nu uita niciodată că sunteți o echipă. Lucrați împreună pentru a vă atinge obiectivele și aspirațiile individuale și comune

Citește și:

Să fii tu însăți într-o relație reală înseamnă să îți stabilești propriile obiective și aspirații. Exemplu: să avansezi în carieră, să lansezi propria ta carte. Însă, de asemenea, vei avea și obiective și aspirații alături de partenerul de cuplu - ca exemplu: să cumpărați o casă împreună sau să aveți copii în câțiva ani.

Obiectivele tale individuale trebuie să fie echilibrate cu obiectivele comune din relație.

Pasul4: Fă-l o prioritate și așteaptă-te ca și el să te facă pe tine o prioritate

Ascultați-vă reciproc. Prețuiți-vă și respectați-vă unul pe altul. Flirtați unul cu celălalt.

A vă face o prioritate înseamnă să petreceți timp împreună fără să vă uitați la un ecran. Înseamnă să lucrați la comunicare în loc să reacționați. Înseamnă să vă programați timp împreună și să vă asigurați că rezolvați problemele pe măsură ce acestea apar.

Citește și:

Erich Fromm spunea că dragostea nu este un sentiment, ci o practică. Trebuie să acordăm atenție comportamentelor noastre pentru a cultiva o iubire de lungă durată. Nu ne putem aștepta ca doar pasiunea să ne ajute să depășim vremurile grele (pentru că nu se va întâmpla niciodată acest lucru).

foto main nemovljatko, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
8 Decembrie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.