Setari Cookie-uri

5 Gânduri vindecătoare ca să ștergi furia și frustrarea după o despărțire dureroasă

Întotdeauna într-o despărțire dureroasă ne confruntăm cu gânduri distructive, cu furie care poate merge până la ură sau dorință de răzbunare. Toate aceste emoții intense, dar negative, nu ne aduc nimic bun, nu ne repară rana din suflet, ba chiar o adâncesc, nu ne ajută să ne reparăm relația. Iată câteva gânduri vindecătoare, care te ajută să alungi furia și frustrările după o despărțire dureroasă.

5 gânduri vindecătoare să alungi furia și frustrarea după o despărțire dureroasă

Emoțiile mele sunt un curcubeu

Unele emoții sunt plăcute sau foarte plăcute, altele sunt neplăcute, până la a ne provoca durere emoțională chiar. Unele emoții ne plac, altele mai puțin.

La fel ca și culorile, când unele ne plac și altele nu, sunt și emoțiile noastre. Plăcute sau neplăcute, toate culorile, doar împreună pot forma un curcubeu. Și emoțiile noastre, atât de diverse, ne fac mai puternici, ne ajta să ne creăm scuturi și posibilități de ecranare, să ne dezvoltăm un management al stresului mai bun, să învățăm ce ne-ar putea răni și mai ales cum să ne ferim de pericolele sufletului nostru.

Această experiență m-a învățat mai multe despre cine sunt și ce limite aș vrea să pun

Ca după orice eșec sau experiență dureroasă încercăm să înțelegem ce n-a mers bine, cum am fi putut schimba ceva și ce, dar și cum s areusim să găsim în noi soluțiile de a trece peste eveniment scurand cât mai mult suferință.

Citește și:

O soluție o reprezintă înțelegerea lecției pe care o avem de învățat despre noi. Ce anume ne doare, de unde ar trebui să observăm comportamentele care se transformă în timp la celălalt, cum putem pune limitele, când este cazul să renunțăm cât să nu fie prea târziu pentru noi, cum am putea atrage pe viitor ceea ce ni se potrivește și nu ceea ce ne rănește.

Vă recomandăm și articolele:

Legea atractiei explicata pe intelesul tuturor! Intelege rolul frecventelor emotionale in manifestarea dorintelor

5 Ingrediente cheie ale unei relații de cuplu sănătoase

Nu trebuie să uit niciodată ce ființă minunată sunt

În general, când eșuăm în ceva, stima de sine are mult de suferit. Avem tendința să ne subestimăm, să credem că nu suntem suficient de buni, de frumoși, de deștepți, de șarmanți, de hotărâți și așa mai departe. Ne simțim slabi, neputincioși, în afara controlului și parcă observăm în special jumătatea goală a paharului.

Citește și:

În astfel de momente este timpul să ne amintim că suntem unici și minunați, că diversitatea creează frumusețe în lume, că suntem valoroși, chiar dacă nu întotdeauna ne încadrăm în tendințele societății, că avem în noi toate resursele necesare să ne ridicăm și să ne căutăm fericirea.

Lecția fiecărei dureri este să învăț să mă iubesc mai mult

Atunci când ajungem să suferim, este timpul cel mai bun să ne reamintim și să ne punem pe lista tot ceea ce avem de făcut pentru a învață să ne iubim mai mult. Poate să avem mai multă grijă de noi, să ne relaxăm, să călătorim, să ne cumpărăm luncruri noi, să ne împlinim dorințe, să facem mai mult sport, poate să adoptăm o viață mai sănătoasă, să ne întâlnim mai des cu familia și prietenii. Avem atât de multe direcții spre care să ne îndreptăm pentru a ne regăsi echilibrul în noua viață în care am intrat, cu statut de persoane singure din nou.

Citește și:

Plantează semințele fericirii în Univers

Semințele fericii plantate în Univers nu reprezintă altceva decât gândurile noastre. Multe credințe și filosofii vorbesc despre puterea gândului, căci gândul se transformă, pas cu pas, în fapte și comportamente care ajung să ne definească ca și ființă.

Așadar este timpul să căutăm în noi, să aflăm ce ne dorim cu adevărat întâi pe termen scurt, apoi pe termen lung, iar gândurile să le proiectăm în detaliu. De exemplu, dacă ne simțim pregătiți să ne îndrăgostim din nou, să încercăm să ne definim în minte cum am vrea să fie noul iubit, ce calități să prezinte, ce nu am accepta, cum să arate relația, cu ce limite, cu ce puncte forte. Această „disecție” amănunțită a dorințelor noastre ne ajută să înțelegem mai bine ce anume ne face cu adevărat fericiți, ne ajută să identificăm ce trebuie să evităm, să nu acceptăm, ne definesc mai bine comportamentul în situația ivirii unei oportunități.

Citește și:

Cu cât știm mai bine ce căutăm, cu atât avem șanse mai mari să ne orientăm eficient și să găsim ceea ce se armonizează cu viața noastră.

Sursa foto articol: Krakenimages.com/ shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
18 Ianuarie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.