Setari Cookie-uri

Micro-infidelitatea: ce este și cum se manifestă infidelitatea online

Dacă până nu demult prin infidelitate se înțelegea ați prinde partenerul având gesturi romantice cu o altă persoană, cum ar fi sărutul ori chiar actul sexual, în viața modernă infidelitatea capătă înțelesuri mult mai complexe, iar unul dintre acestea se referă la infidelitatea online, pe care specialiștii în psihologie de cuplu au numit-o micro-infidelitate.

În era digitală oamenii pot face complimente altor persoane, le pot urmări și admira pe rețelele de socializare, se pot reîmprietenii online cu foști parteneri de dragoste sau chiar pot practica interacțiunea de tip video, chiar dacă cele 2 persoane nu se văd neapărat față în față.

Există, astfel, un nou canal de împărtășire a gesturilor romantice, sexuale și acesta este prezentat de internet. Psihologii spun că foarte multe gesturi, de la urmărirea unei persoane și acordarea unor comentarii admiratorii acesteia, până la o serie de mesaje private pot reprezenta o formă de înșelare, chiar dacă nu a avut loc un contact sexual.

Este vorba, mai degrabă, de înșelarea la nivel psihologic și emoțional, iar specialiștii spun că efectele și urmările acest tip de comportament se aseamănă foarte mult cu înșelarea fizică, ducând la stabilirea unui raport de neîncredere între parteneri, la răcirea relației și a atașamentului din relația reală, putându-se îndrepta chiar către despărțire.

Citește și:

infidelitatea virtuala Foto: Rawpixel.com/ shutterstock.com

Ce reprezintă micro-infidelitatea?

Micro-infidelitatea este un termen inventat de psihologul Martin Graff, profesor la Universitatea din South Wales, pentru a descrie o nouă formă de infidelitate care apare în era digitală. Este definită ca un model de comportament în care o persoană se angajează în acte de “trădare romantică” mici, aparent inofensive, care erodează în mod cumulativ încrederea și intimitatea într-o relație.

Micro-infidelitatea poate lua mai multe forme, dar unele dintre cele mai comune includ:

1. Flirtul cu alții online: Acest lucru poate implica trimiterea de mesaje cochete sau cu semnificație sexuală sau implicarea în conversații online care sunt mai intime decât cele cu partenerul dvs.

Citește și:

2. Secretul excesiv în jurul activității online: acest lucru ar putea implica ascunderea activității online de partenerul dvs. sau a fi evaziv cu privire la ceea ce face atunci când puneți întrebări.

3. Petrece mai mult timp online decât cu tine: acesta poate fi un semn că este mai implicat în relațiile online decât în relația din viața reală.

4. Infidelitate online: aceasta este poate cea mai evidentă formă de micro-infidelitate și implică implicarea într-o relație sexuală sau romantică cu altcineva decât partenerul, prin intermediul mediului online.

În timp ce micro-infidelitatea poate părea un mod relativ inofensiv de a înșela, poate avea de fapt un impact semnificativ asupra unei relații. În primul rând, poate eroda încrederea și poate duce la sentimente de nesiguranță și gelozie. De asemenea, poate crea distanță și tensiune între parteneri și poate duce chiar la infidelitate în viața reală.

Citește și:

Onestitatea este esențială în orice relație, iar a fi deschis cu privire la activitatea online a partenerului și la ceea ce te deranjează poate ajuta la reconstruirea încrederii și a intimității.

Sursa foto: autumnn/ shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
4 Octombrie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.