Setari Cookie-uri

5 Modalități prin care să te iubești mai mult și să ai mai mare încredere în propiile puteri

Încrederea în sine și iubirea de sine sunt doi dintre cei mai importanți factori în atingerea fericirii și a succesului în viață. Din păcate, acestea sunt și două dintre cele mai dificile lucruri de realizat. Suntem bombardați constant cu mesaje care ne spun că nu suntem suficient de buni, că trebuie să fim mai slabi, mai drăguți, mai deștepți și mai de succes, mai și mai. Nu este de mirare că atât de mulți oameni se luptă cu stima de sine scăzută și cu lipsa iubirii de sine.

Vestea bună este că există lucruri pe care le puteți face pentru a vă crește încrederea în propriile puteri și prin intermediul cărora sa învățați să vă iubiți mai mult. Mai jos sunt câteva dintre cele mai bune modalități de a face acest lucru, așa cum au propus mari psihologi.

Modalități prin care să ai mai multă încredere în tine și să te iubești mai mult

1. Renunță să te mai vorbești de rău, cu vocea ta interioară

Primul pas pentru creșterea încrederii în sine și a iubirii de sine este să scapi de discursul negativ către propria persoană. Dacă îți spui constant că nu ești suficient de bună, că nu vei avea niciodată succes sau că nu ești suficient de drăguță, nu e de mirare că ai o stimă de sine scăzută.

Într-o primă etapă încearcă sa conștientizezi momentele când gândești negativ despre tine. Apoi înlocuiește acele gânduri critice cu altele pline de blândețe și compasiune. Poți chiar să ai o convesație interioară cu propria persoană, astfel încât sa poți schimba, prin exercitiu și totodata să poți argumenta schimbarea gândurilor. De exemplu, în loc să-ți spui că nu ești suficient de bună, reamintește-ți toate momentele în care ai avut succes sau măcar ai încercat să ai.

Citește și:

2. Stabilește obiective realiste

O altă modalitate de învăța să te iubești mai mult și să ai încredere în tine este să stabilești obiective realiste. Dacă îți stabilești obiective imposibil de atins, te pregătești pentru dezamăgire. Dar dacă îți stabilești obiective realiste și apoi le atingi, vei începe să te simți mai bine cu tine însăți. Fă o listă cu lucrurile pe care ai dori să le realizezi și apoi începi să lucrezi pentru atingerea acestor obiective. Pe măsură ce începi să bifezi lucruri de pe listă, vei simți un sentiment de mândrie și împlinire, ceea ce îți va spori încrederea în sine și iubirea de sine.

modalitati de a creste stima de sine si iubirea de sine Foto: mentalmind/ shutterstock.com

3. Petrece timp cu oameni care te fac să te simți bine cu tine însăți.

Un alt mod important de a-ți crește încrederea în propria persoană este să petreci timp cu oameni care te fac să te simți bine cu tine însăți, așa cum ești. Dacă ești în mod constant în preajma unor oameni care te critică sau care te fac să te simți stingheră sau nevaloroasă, nu este de mirare că îți insuflă stimă de sine scăzută. Dar dacă te înconjuri de oameni care te susțin și care te fac să te simți bine cu tine, te încurajează și te acceptă, vei începe să te simți mai bine și ai mai mult curaj să te exprimi liber. Fă efort să petreci mai mult timp cu oameni care te fac să te simți bine și mai puțin timp cu oameni care te „doboară”.

Citește și:

4. Fă lucruri care te fac să te simți bine

O altă modalitate excelentă de a susține stima de sine este să faci lucruri care te fac să te simți bine. Când faci lucruri care te fac fericită, vei începe să te simți mai bine cu tine însăți. Fă o listă cu lucrurile care îți produc plăcere, relaxare și motivație și apoi fă eforturi pentru a realiza mai des acele lucruri. Fie că este vorba de o plimbare în parc, de a asculta muzica preferată sau de a petrece timp cu prietenii și familia, a face lucruri care te fac fericită te va ajuta să te simți mai bine cu tine însăți. Notează și hobby-urile tale, chiar și cele uitate

5. Învată să te acceăți si îmbrațișează-ți unicitatea

Nu ești perfectă și e în regulă. Toată lumea are defecte și imperfecțiuni. Important este să te accepți așa cum ești. Odată ce începi să faci asta, vei începe să te simți mai bine cu tine.

Citește și:

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai bune modalități de a-ți crește încrederea în sine și iubirea de sine. Dacă te confrunți cu o stimă de sine scăzută sau cu o lipsă de iubire față de tine, încearcă să implementezi unele dintre aceste sfaturi în viața ta. Vei fi surprinsă de cât de bine te vei simți cu tine însăți.

Sursa foto articol: Krakenimages.com/ shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
11 Octombrie 2022
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.