Setari Cookie-uri

5 Gânduri negative la care să renunți imediat dacă vrei să îți îmbunătățești relația de cuplu

Ai simit vreodată că ți-ai dori să fii o persoană mai pozitivă, mai plină de optimism și entuziastă, însă adesea gândurile negative sunt primele care îți vin în minte? Aceste gânduri îți pot afecta viața și mai ales relațiile. Iată cele mai întâlnite gânduri negative la care ar trebui să renunți atunci când îți dorești să îmbunătățești relația de cuplu.

5 Gânduri negative la care să renunți imediat dacă vrei să îți îmbunătățești relația de cuplu

"Nu pot să fac față problemelor noastre"

Acest gând negativ ne poate afecta relația prin faptul că ne face să ne simțim descurajați și ne determină să ne focusăm pe incapacitățile noastre.

De asemenea, poate împiedica comunicarea deschisă și sinceră cu partenerul nostru, ceea ce poate agrava problemele. În schimb, ar trebui să ne concentrăm asupra faptului că suntem o echipa și să ne străduim să găsim soluții pozitive la problemele noastre.

Renunțând la acest gând ne vom bucura de creșterea încrederii în noi și în partenerul nostru, precum și de îmbunătățirea capacității noastre de a face față provocărilor împreună.

Citește și:

"Este vina lui/ei pentru problemele noastre"

Acest gând negativ este unul adesea firesc, dacă ne gândim la defensiva noastră și tendința de a ne apară, însă poate duce la resentimente și la evitarea responsabilității personale pentru problemele noastre de cuplu.

În loc să dăm vina unul pe altul, ar trebui să încercăm să înțelegem perspectiva celuilalt și să colaborăm pentru a găsi o soluție. Beneficiul renunțării la acest gând negativ este creșterea empatiei și a respectului reciproc.

ganuri negative care afecteaza relatia de cuplu Foto: Mary Long/ shutterstok.com

"Nu sunt iubit/a suficient"

Atunci când gândim astfel, foarte probabil avem încă răni deschise în sufletul nostru, ce așteaptă să fie vindecate.

Aceasta gândire poate afecta relația prin faptul că ne face să ne simțim nesatisfăcuți și să ne concentrăm prea mult pe nevoile noastre personale. Am putea, în schimb, să ne concentrăm mai mult asupra iubirii pe care o oferim și să comunicăm cu partenerul nostru despre nevoile noastre.

Citește și:

Renunță la acest gând, iar beneficiul principal va fi reprezentat de îmbunătățirea comunicării și a conexiunii emoționale.

"Nu sunt destul de bun/a pentru el/ea"

Iată alte impresii și sentimente interioare, ce pot duce la neîncrederi și la sentimente de inferioritate. În loc să ne concentrăm pe defectele noastre, ar trebui să ne străduim să ne iubim și să ne acceptăm pe noi înșine și să avem încredere în faptul că partenerul nostru ne iubește așa cum suntem.

Dacă renunți la acest gând negativ, te vei bucura de creșterea încrederii în sine și vei avea mai mult curaj să acționezi pozitiv in cuplu.

"Nu putem avea o relație fericită"

Gândurile de acest gen pot duce la disperare și la pierderea speranței pentru viitorul relației.

Citește și:

Decât să ne concentrăm pe lucrurile negative, ar fi mai bine să ne bucurăm de momentele bune și să ne focusam asupra modurilor prin care putem îmbunătăți relația în care ne aflăm.

Renunță la toate aceste gânduri negative și crește optimismul în relație, îmbunătățind totodată perspectivele asupra viitorului relațional.

Sursa foto articol: eamesBot/ shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
21 Februarie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.