Setari Cookie-uri

Rutina nu e diavolul în relații! Ea dă timp iubirii să crească și îi conferă cuplului rădăcinile și nu aripile

V-ați gândit vreodată cum ar fi ca pasiunea să domine în cuplu, partenerii să umble mereu în haine sexy prin casă, să călătorească des în locuri necunoscute, să încerce tot felul de hobby-uri periculoase, să piardă nopțile simțind vibe-ul unor noi orașe sau făcând... altceva? O viață atât de plină că abia mai au timp să respire și să muncească pe fugă, căci vine seara plină de evenimente și weekend-ul plin de necunoscut? Sună foarte fain o astfel de relație, însă nu poate fi chiar așa în realitate. Sau cel puțin nu la acest nivel, la această intensitate, decât, poate, pe la 20 de ani. Mai apoi intervine rutina, care lasă o amprenta dulce, dar care va defini rădăcinile cuplului și nu aripile sale.

Nu degeaba tot auzim de la mai marii înțelepți ai lumii că echilibrul și moderația sunt bune în toate. Cam așa stă și cu flacăra pasiunii în doi, care este bine uneori să ardă mai tare, dar parcă nu mereu, căci ne vom arde.

Rutina, așa cum spuneam mai sus, este cea care va pune bazele cuplului, rădăcinile sale. Căci în rutină se vor clădi obiceiurile cuplului și, dacă privim atent, chiar și în mijlocul aventurii tot avem câteva „rutine”: băutul cafelei dimineața, dormitul într-un anume fel, stilul vestimentar, alegerile culinare etc.

De ce rutina își are beneficiile sale în relație?

Atunci când călătorim, incercăm lucruri noi, avem activități diverse, energia noastră se concentrează pe nou, adaptare și asimilare.

Însă vine momentul când poate obosim și avem nevoie de căldura locului în care ne retragem, dar și de iubirea partenerului.

Citește și:

 

Rutina aceea de a sta împreună în haine lejere de casă, chiar dacă nu sunt atrăgătoare, de a mânca ceva bun și a vă uita la serialul preferat, rutina aceea de a bea cafea dimineața împreună, mereu la fel, dar mereu la fel de așteptat momentul, poate chiar momentele dinainte de culcare sau discuțiile de la masă, ei bine toate acestea sunt cele care creează stabilitate relației, ele formează rădăcinile. Rutina înseamnă, de multe ori, „acasă” și este un sentiment tare plăcut.

beneficiile rutinei in relatiile de cuplu Foto: oneinchpunch/ shutterstock.com

Deși atât de mult blamată ca fiind cea care strică pasiunea și dinamica în cuplu, totuși rutina își are scopul ei. Ea îți da voie să îți tragi sufletul în brațele celui drag și, adesea, formează cele mai profunde amintiri din punct de vedere emoțional.

Voi, de exemplu, ce vă amintiți când va gândiți la bunici? Poate va amintiți o călătorie, dar cel mai mult vă e dor de mirosul casei când bunica gătea, de jocul în cameră cu bunicul, de mângâierile calde, vă e dor de cum va numeau bunicii, de apeltivele lor, vă e dor de casa unde erau ei... pentru că toate acestea, deși fac parte din rutină, sunt cele care va oferă liniște și dau timp iubirii să crească.

Citește și:

La fel se întâmplă și în cuplu. Vă amintiți cu drag unele momente, călătorii, aventuri, dar când vă este dor unul de altul, vă e dor de acele momente intime, de rutină, de vocea celuilalt, de cum vă întâmpină, de ticurile sale, de mirosul de cafea de dimineață, de răsăriturile sau apusurile petrecute împreună pe balcon.

Nu, rutina nu este cea care strică cuplurile, dacă e moderată, echilibrată. Atât de învinuită pentru toate relele din cuplu, rutina pare mai degrabă țapul ispășitor pentru problemele nerezolvate ale partenerilor.

Ideal este să îmbinăm înțelept rutina cu aventura. Câtă rutină, câtă aventură? Ei bine proporția este unică fiecărui cuplu, căci fiecare relație are ritmul său. Ba mai mult, ritmul se schimbă odată cu evenimentele din cuplu, cu venirea pe lume a copiilor, cu vârsta...

Citește și:

Dați-i rutinei o șansă și aveți grijă ca rutina voastră să fie mereu frumoasă!

Sursa foto articol: fizkes/ shutterstock.com

Vizionare placuta


Descriere Iulia Maftei – Kudika.ro

 

Încă de când mă aflam pe băncile Facultății de Medicină Carol Davila, am constat că dincolo de a cunoaște știința...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.