Setari Cookie-uri

Lucruri care par în regulă, dar de fapt nu își au locul într-o relație de cuplu

Fiecare relație are propriile dinamici și comportamente specifice, dar uneori, chiar și în cele mai obișnuite aspecte, pot exista semne care sugerează existența unor probleme subiacente.

Aparent normal, dar în realitate nu: Observații subtile care ar putea semnala o relație nesănătoasă

Controlul tot mai... excesiv

Uneori, unul dintre parteneri poate începe să controleze sau să impună reguli asupra celuilalt, una câte una, subtil, fără ca celălalt să realizeze rapid că tentaculele controlului îl privează de libertatea personală.

Acest lucru poate fi subtil și poate părea inițial ca o grijă, dar devine problematic atunci când reprezintă o tactică de manipulare sau abuz emoțional.

Lipsa comunicării deschise

O comunicare eficientă este cheia unei relații sănătoase. Dacă discuțiile sunt evitate sau sunt dominate de tensiuni și reproșuri, acesta ar putea fi un semn că ceva nu este în regulă. Cum ați putea să rezolvați problemele despre care nu reușiți să discutați?

Citește și:

Ori mai rău, nemulțumirile unuia sunt luate în râs sau bagatelizate de celălalt.

Comunicarea este cea care ajută partenerii să se înțeleagă reciproc și să poată ajusta lucrurile în relație, astfel încât ambii parteneri să fie mulțumiți.

Lipsa respectului reciproc

Poate că la prima vedere pare în regulă un cuvânt deocheat aruncat când și când sau în toiul certurilor. Însă orice relație sănătoasă este construită pe respect reciproc. Comportamentele lipsite de respect, cum ar fi insultele sau umilirea, nu ar trebui să fie tolerate sau considerate normale.

nu e in regula in relatii Foto: Halay Alex/ shutterstock.com

Manipularea emoțională

Uneori, un partener poate folosi manipularea emoțională pentru a-și atinge obiectivele sau pentru a obține ceea ce își dorește. Aceasta poate include jocuri mintale, vinovăție excesivă (victimizare sau învinovățire) sau amenințări subtile.

Citește și:

Izolarea de prieteni și familie

În relațiile sănătoase, este normal să-ți petreci timp și cu prietenii și familia. Însă, dacă unul dintre parteneri încearcă să-l izolele pe celalt de persoanele apropiate, indiferent sub ce pretext, acest lucru poate indica un comportament abuziv.

Absența compromisului

Unul dintre semnele cheie ale unei relații sănătoase este capacitatea de a face compromisuri, de a face slalom printre nevoile personale și ale celuilalt. Dacă unul dintre parteneri refuză întotdeauna să facă compromisuri și să găsească soluții comune, acest lucru poate indica o problemă în relație.

Climatul constant de tensiune

Poate exista o mare atracție între parteneri, însă atunci când tenziunile și conflictele persistă, cu siguranță acest lucru nu este normal. Într-o relație este bine să domine armonia, iar discuțiile în contractictoriu să se desfășoare cu calm și respect, chiar dacă părerile rămân diferite.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Ianuarie 2024
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.