Setari Cookie-uri

Gala AVANPREMIERE - Viitorul Modei Romanesti

Vineri, 06 mai, la orele 20.00 a avut loc Gala AVANPREMIERE, eveniment ce a prezentat in premiera cele mai noi propuneri ale designerilor romani pentru sezonul toamna-iarna 2011-2012.

Siluetele sunt longitudinale, purificate de artificii volumetrice ample, accentul punandu-se pe structura si pe evolutia acesteia pe parcursul siluetei. Traseele ascendente sau descendente, compuse din structuri impletite, innodate, crosetate semnifica in fapt trepte de dezvoltare spirituala.

Iris Serban – „Swan”, Incaltaminte: Cristhelen B., Tesaturi: Mystique
Accesorii: Maria Filipescu

Totul e contrapunct si dialog, atractie a contrariilor si osmoze. Azi negrul se imbratiseaza cu nude-ul si gold-ul cu fumuriul; pielea abandonata celorlalti coabiteaza cu lungimi nesfirsite si aparitii monahale, trandafirii intunecati imbratiseaza transparente marcate de fermoare. “SWAN” by Iris Serban e o autoevaluare a femeii zilelor noastre, un strigat estetic de o onestitate absoluta, un dialog intre umanul act al asumarii unei vestimentatii - achizitionarea ei ultra-constrienta - si lumea de vis in care-ti doresti sa insotesti designerul, indragostindu-te de creatiile lui.

Cele doua debuturi selectate pentru acesta editie a Galei AVANPREMIERE au fost:

Sandra Chira – „Organic Flow”, Incaltaminte: Il PASSO,
Accesorii: Dana Stefanoiu

Metaforic, "Organic flow" vorbeste despre contrastul dintre natura umana interioara si cea exterioara, intr-o paleta pastelata de griuri colorate, accentul principal cazand pe dialogul texturilor si al prelucrarii speciale a materialelor.

Rue des Trucs – „Manifest”, Incaltaminte: Il PASSO

Colectia este inspirata de figura aristocrata si frumusetea nepamanteana a Tildei Swinton, actrita, muza si fashion icon. Tema colectiei este descoperirea frumusetii in simplitate, imbinând elemente de androginism si estetica salbatica, cu linii pure si detalii rafinate pana la minimal.

AVANPREMIERE - Fashion and Life-style Fest
reprezinta cel mai important eveniment multi-brand al inceputului de an si o demonstratie ca moda romaneasca are designeri de valoare, o voce personala si un viitor cert. In plus, acest dialog al modei cu life-style-ul de sec XXI – la aceasta editie fiind alese stiintele de granita, fotografia si video – reprezinta esenta unui mod nou de a intelege lumea si relatia estetica si spirituala a omului cu aceasta.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 Mai 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.