Setari Cookie-uri

Catinca Roman: Cred ca nu exista o industrie a modei in Romania

Dupa o absenta din moda romaneasca, aceasta a revenit in forta cu un showroom de semnatura, Caliana, si o energie creativa deosebita. Pentru ca ne place, vom sta cu ochii pe Catinca.

Catinca Roman la inaugurarea Caliana Catinca Roman, unul dintre cei mai exclusivisti designeri din Romania, se distinge prin atitudinea fata de lux. Dupa o absenta din moda romaneasca, aceasta a revenit in forta cu un showroom de semnatura, Caliana, si o energie creativa deosebita. Pentru ca ne place, vom sta cu ochii pe Catinca.

1. Ai lansat recent showroom-ul Caliana. Ce te-a motivat sa faci asta?

Moda este o afacere in care imaginea primeaza iar vizibilitatea este esentiala. Dincolo de aceste aspecte, un showroom este o investitie necesara pentru ca duce la consolidarea si perfectionarea relatiei designer – client. Impreuna cu Dana Pintilie, asociata mea, ne dorim sa construim un business frumos, interesant, de viitor, pe care sa-l transmitem mai departe fetelor noastre.

2. Cat de mult te-ai implicat in amenajarea locului, ti-ai pus amprenta asupra designului interior?

Designul interior al showroom-ului a fost gandit de mine impreuna cu asociata mea, Daniela Pintilie, in asa fel incat sa ne reprezinte atat pe noi, cat si brandul Caliana by Catinca Roman. Noi am ales obiectele de decor, gama de culori, tapetul cu imprimeu “animal print”.

3. Ce showroom de designer de afara te-a impresionat in mod deosebit?

Showroom-ul Dior (de pe Avenue Montaigne) si showroom-ul Issey Miyake, ambele din Paris.

4. Ce inseamna pentru tine moda de lux?

Exclusivism, calitate, pretiozitate, finisaje.

5. Care sunt tendintele tale preferate momentan?

Imi place imprimeul “animal print”, sunt atrasa de culorile vii si de dantela. Penele revin in forta.

6. Ce te inspira la noile colectii?

Poate fi orice – o stare de spirit, un film, o situatie traita sau vazuta, o carte, o melodie sau elemente din istoria modei si a costumului.

7. Ce parere ai despre moda strazii in Bucuresti?

E intr-o continua schimbare…in bine. Foarte diferita, de exemplu, de ceea ce vedeam prin anii ’90. Se simte ca tanara generatie a crescut si ca accesul la informatie este nelimitat. Acestea se reflecta in modul in care oamenii se imbraca sau isi cauta un stil. Imi place ca tinerii experimenteaza si ca sunt foarte deschisi la minte, realizand propriile combinatii vestimentare si creand tinute de zi cu zi foarte interesante.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Decembrie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.