Setari Cookie-uri

Designerul lunii iulie, Diana Bobar: Am cusut prima colectie la masina pusa pe calorifer

Diana Bobar, un designer autohton in plina ascensiune.

Este un nume de referinta in moda romaneasca si in fiecare sezon surprinde cu o colectie plina de creativitate. Diana Bobar ne-a vorbit despre munca ei si planurile de viitor care-i vizeaza meseria de designer:

1. Povesteste-ne cateva detalii despre inceputuri. Cum a luat nastere pasiunea pentru domeniul designului vestimentar?

Pentru mine totul a inceput de la pasiune si s-a transformat apoi in afacere. Am pornit prin a avea un blog de moda (chiar printre primele din Romania) si ma pasiona sa gasesc tot felul de comori in magazinele de second hand din Timisoara. Cu hainele si accesoriile – majoritatea retro, vintage – organizam sedinte foto improvizate cu o prietena de-a mea care cocheta cu modelingul. Iar fotografiile le puneam mai apoi pe blog si primeam comentarii foarte pozitive de la cititori.

In aceeasi perioada modificam si taiam hainele vechi ale mamei mele, camasile de matase nepurtate ale tatalui meu si imi faceam topuri si bluze pentru mine. Tot ce lucram era improvizat, dar asa am invatat sa cos. Apoi m-am documentat mai mult despre munca de croitorie, am printat tipare de baza de pe net si am incercat sa le pun in practica, astfel am invatat multe reguli de croitorie. Prima masina de cusut la care am lucrat a fost imprumutata si prima colectie de haine am cusut-o la masina pusa pe calorifer, deoarece nu aveam o masa destul de inalta pe care sa o pun.

Citește și:

Dupa ce am luat primele comenzi, am cumparat o masina noua de cusut si o masa potrivita ei. Cred ca a fost primul moment in care mi-am dat seama ca pot sa dezvolt afacerea si ca pot sa cresc mult inspre meseria de 'fashion designer'.

Acum lucrez impreuna cu Florina Erimescu (cea care face bijuteriile Josephine) intr-un atelier dragut in Timisoara, am angajate care ma ajuta pe partea de productie, colaborez cu cateva magazine atat reale, cat si online, unde se gasesc (si se vor gasi in curand in mai multe locuri) produse facute de mine si sper sa finisez cat mai repede urmatoarea colectie. Cam asa s-au intamplat lucrurile pana acum, nu am planuit absolut nimic, am invatat totul din mers si abia astept sa vad ce ne rezerva viitorul.

2. Ce sfaturi importante ai primit la inceputul carierei de designer?

Cel mai important sfat a fost sa nu ma las descurajata de esecuri si sa merg mai departe, incercand sa invat din toate experientele cat mai mult. Cred ca e cel mai bun sfat pe care poti sa il oferi sau dai mai departe pentru ca se potriveste in orice domeniu, nu doar la cel al modei.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
30 Iulie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.