Setari Cookie-uri

Designerul lunii iulie, Diana Bobar: Am cusut prima colectie la masina pusa pe calorifer

Diana Bobar, un designer autohton in plina ascensiune.

3. Exista un anumit element definitoriu pentru brandul tau, regasit in fiecare colectie?

In munca fiecarui designer exista mai multe elemente definitorii, atat din punct de vedere stilistic cat si tehnic – poate o anumita preferinta pentru un anumit tip de materiale sau aplicatii.

De exemplu eu tot timpul pentru colectii aleg materiale naturale care au texturi interesante sau diferite, iar ca detalii imi place sa aplic flori stilizate facute din matase sau organza de matase. Cu toate ca unele forme de rochii se repeta, tot timpul reinterpretam modelele sau adaugam diferite detalii sau aplicatii facute manual.

4. "Rainbow", colectia dedicata sezonului primavara-vara 2012 este o explozie de culoare. Care a fost sursa de inspiratie regasita la baza creatiilor?

Colectia ’Rainbow’ inseamna culori calde si reci: un exercitiu si studiu de culoare pe care l-am realizat pornind de la cercul cromatic. Pictura este una din pasiunile mele, iar prin intermediul acestei colectii am incercat sa transpun cele mai vii culori nu pe hartie, ci direct pe rochiile vaporoase din colectie, un exercitiu de stil care are la baza culorilor primare: rosu, galben, albastru si combinatiile care rezulta din acestea: verde, portocaliu sau violet, deci e interpretarea mea a cercului cromatic a lui Itten.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
30 Iulie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.