Setari Cookie-uri

Influente arabe in moda

Moda este un curent cultural complex care an de an continua sa lanseze stiluri si tendinte. Printre alte elemente devenite puncte de reper in opera lor, amintim si influentele arabe. Transparenta, asimetriile, motivele orientale si voalurile brodate au devenit sursa de inspiratie pentru designerii pasionati de culturile exotice.


3.
Imprimeurile

Imprimeurile fac parte din trendurile nemuritoare, care trasnforma cu usurinta aspectul oricarei tinute. Printurile arabesti par desprinse dintr-o poveste orientala si confera un aspect unic rochiilor elegante. Look-ul de inspiratie araba preia motivele florale intens colorate, broderiile lucrate manual si elementele vegetale. Acestea s-au regasit in majoritatea colectiilor dedicate sezonului cald si se anunta a fi pe val in primavara lui 2011.

Propunere: rochie cu imprimeu de la Mango, pret 199.90 lei.

4. Salvarii

Salvarii de inspiratie orientala, practici si cu un design modern au ajuns foarte repede in topul preferintelor vestimentare ale vedetelor din lumea intreaga. Ralph Lauren, Balmain sau Dior se numara printre designerii care i-au inserat in colectiile lor, trasformandu-i in piese de rezistenta pentru o tinuta pretentioasa; galerie foto aici.

In tinutele traditionale arabe, pantalonii stransi pe glezne se poarta cu o tunica lunga pana in dreptul genunchilor, despicata in lateral pentru a conferi libertate de miscare. Aceasta tinuta traditionala este cunoscuta sub numele de salwar kameez sau Punjabi. Optional se accesorizeaza cu o esarfa, dupatta, purtata pe cap sau pe umeri; foto aici.

5. Voalul

Voalul este o piesa vestimentara religioasa, plina de semnificatii pentru cultura araba. De-a lungul anilor a fost transformat de creatori intr-un accesoriu versatil si elegant. Reinventat cu ajutorul materialelor, acesta si-a pastrat utilitatea, conferind insa un aer seducator, misterios. O colectie couture semnata Givenchy a starnit numeroase controverse, deoarece valul a fost asociat unei imagini total nepotrivite traditiei islamice; galerie foto aici.






Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
8 Februarie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.