Setari Cookie-uri

Hollywood loves retro

Pasiunea pentru moda retro s-a reflectat nu doar pe catwalk, ci si in stilul vedetelor de la Hollywood. Tendintele primavara-vara au readus in atentie luxul specific anilor 50 si rochiile in stil trapez, tipice anilor 60.

Pasiunea pentru moda retro s-a reflectat nu doar pe catwalk, ci si in stilul vedetelor de la Hollywood. Tendintele primavara-vara au readus in atentie luxul specific anilor ’50 si rochiile in stil trapez, tipice anilor ’60.

rochie retro de la Mango Propunere: rochie retro Marilyn, cu imprimeuri, accesorizata cu o curea din piele de la Mango, pret 299 lei.

Celebritati precum Scarlet Johansson, Hilary Swank sau Reese Witherspoon au optat pentru rochii elegante de inspiratie retro in cadrul celebrei gale de decernare a premiilor Oscar 2011. Creatii couture, confectionate din dantela sau chifon, in tonuri lila sau all black, au incantat privirile celor prezenti la prestigiosul eveniment.

De asemenea, Emma Watson, Kate Moss, Diane Kruger si Dita von Teese au fost deseori surprinse in tinute de inspiratie retro care le pun in valoare feminitatea. Avantajul acestui stil este ca nu are varsta si este versatil, foarte usor de adaptat in functie de eveniment ori silueta.

Cum se poarta stilul retro

Rochiile cu fuste conice si decolteuri in V, fustele in clos din tulle, pantalonii evazati si detaliile gipsy sunt doar cateva dintre elementele care pot alcatui o tinuta retro-eleganta conforma cu noile tendinte. Pentru tinutele de seara, am mai putea adauga rochiile empire, piesele vestimentare din matase brodate cu dentela sau paiete si manusile. Accesoriile precum coliere, cercei din perle, palarii chic sau baticuri din matase confera o nota distincta de rafinament si stil.

Purtat in timpul zilei, stilul retro poate crea o imagine foarte eleganta. Tine cont de urmatoarele sfaturi pentru a-ti compune o tinuta originala, care sa mentina prospetimea aerului retro fara sa incarce. Evita materialele stralucitoare: satenul, paietele, manusile sau palariile accesorizate cu plasa. Mizeaza pe camasi clasice, cardigane purtate cu rochii din dantela si acesorii simple.

Nici machiajul nu trebuie sa epateze. Utilizeaza un blush rozaliu, fard natural si rujul rosu pentru buze seducatoare. Vei obtine efctul scontat atat timp cat machiajul este in ton cu vestimentatia.

Seara, poti opta pentru farduri mai intense, fond de ten care sa iti deschida chipul si tus negru pentru evidentierea privirii.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 Martie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.