Setari Cookie-uri

Trend alert: rochia cu motive etnice

Imprimeurile etnice inspirate din diferitele culturi ale lumii au fost incluse in cele mai importante prezentari ale designerilor internationali. Colectiile sezonului au redat o varietate de printuri, croieli variate si moderne care au transformat rochiile sezonului in tinute fascinante, potrivite atat tinutelor de zi, cat si celor de seara.

Imprimeurile africane se afla de cateva sezoane in atentia celor mai renumite case de moda. Etro, Anna Sui, Emilio Pucci sau Matthew Williamson se numara printre designerii care le-au le-au inclus in colectiile dedicate sezonului actual. Motivele tribale colorate sau reprezentate in nuantele pamantului se regasesc pe tivurile rochiilor sau innobileaza gulerele decupate. Tendintele etnice au influentat atat printurile cat si designul pieselor vestimentare.

Au devenit extrem de apreciate, deoarece confera un look original si te ajuta sa obtii o tinuta deosebita fara prea mare efort. In plus, daca sunt bine alese pot distrage atentia de la anumite defecte ale siluetei. De exemplu, imprimeurile verticale vantajeaza in mod deosebit siluetele mignone, dand senzatia de inaltime.

Pe langa motivele africane si printurile indiene sau cele folcorice merita toata atentia. Datorita materialelor si broderiilor lucrate manual, in acest sezon au devenit parca mai spectaculoase ca niciodata.

Cum se asorteaza

Rochiile cu imprimeuri etnice se combina cu accesorii variate si voluminoase. Bratarile masive, siragurile de margele suprapuse si cerceii mari, rotunzi se numara printre bijuteriile fantezie care completeaza cel mai bine tinutele de inspiratie etnica.

De asemenea, daca modelul rochiei permite, ii poti adauga o curea din piele uni care sa-ti sublinieze talia. Nu ocoli nici curelele confectionate din material textil care intregesc perfect o asemenea tinuta. Evita insa modele foarte late care in loc sa sublinieze silueta, vor avea exact efectul invers fata de cel scontat.

In privinta incaltarilor, optiunile sunt la fel de variate. Rochiile se poarta balerini comozi ori sandale colorate. Pentru seara, un accesoriu de efect ar fi o pereche de sandale cu toc inalt.




Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
17 Iunie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: