Setari Cookie-uri

10 sfaturi pentru a-ti crea propriul stil vestimentar

Cunoscuta fashionista Carmen Negoita a devenit in ultimele luni un adevarat reper de eleganta pentru cititoarele blogului sau, www.carmennegoita.com, si una din cele mai apreciate aparitii vestimentare la evenimentele mondene din Romania.

Cunoscuta fashionista Carmen Negoita a devenit in ultimele luni un adevarat reper de eleganta pentru cititoarele blogului sau, www.carmennegoita.com, si una din cele mai apreciate aparitii vestimentare la evenimentele mondene din Romania.

Bloggerita de fashion realizeaza saptamanal sedinte foto in diverse locatii din tara pentru care alege haine si accesorii pe o anmita tema, rezultatul devenind un abecedar pentru cele care isi doresc sa invete cum sa imbine corect hainele si accesoriile pentru a avea in final un outfit interesant.

Astfel se face ca fashionista Carmen Negoita primeste zilnic mesaje de la cititoarele blogului sau fiind intrebata ce pasi ar trebui sa urmeze cineva pentru a obtine un stil vestimentar personal, corect, dar si interesant in acelasi timp.

Pentru a le raspunde tuturor, bloggerita a realizat un clasament al celor mai importante aspecte de care o persoana pasionata de moda ar tebui sa tina cont.

Citește și:

1. Evalueaza-ti garderoba. Verifica ce ai in sifonier si alege piesele care se potrivesc siluetei tale si renunta la cele pe care nu le mai poti purta si accesoriza.

2. Noteaza detaliile care iti plac cu adevarat. Evalueaza fiecare piesa vestimentara pe care tii cu tot dinadinsul sa o pastrezi in sifonier si noteaza ce anume iti place cu adevarat la ea. Croiala, culoarea, manecile, detaliile, aplicatiile. Cu o astfel de lista te poti duce ulterior la shopping pentru ca atunci vei stii limpede catre ce sa te orientezi si sa nu mai cumperi haine pe care apoi nu mai vrei sa le porti.

3. Cauta inspiratia. O metoda buna de a-ti dezvolta stilul personal este de a analiza cu ce anume le sta bine celor din jurul tau. Rasfoieste revistele, urmareste programe specializate la televizor, cauta trenduri care iti atrag atentia. Daca primesti complimente si lumea iti spune ca semeni cu anumita celebritate, cauta pe net cu ce anume se imbraca aceasta. Cu siguranta are parte de stilisti care o imbraca cu gust.

Citește și:

4. Cere ajutorul. Atunci cand intampini probleme si ti-e teama sa nu dai gres, cere o opinie obiectiva. Intreaba un prieten apropiat caruia ii admiri stilul cum anume te-ar vedea el sau ea imbracata. Sau te poti duce la un butic fashion sau la un atelier al unui designer. Un specialist de acolo ti-ar putea fi de mare folos. Merita sa intrebi si sa fii sfatuita, chiar daca nu cumperi ceva de acolo.

5. Nu uita de pantofi. O pereche noua de pantofi poate aduce acel ceva oricarui tip de vestimentatie. Cauta pantofi pe care ii poti purta in mai multe ocazii si care s-ar potri stilului general pe care iti doresti sa-l abordezi.

6. Mergi la shopping. Cand te-ai decis ce iti doresti, gata, mergi la cumparaturi! Nu este nevoie sa achizitionezi totul deodata. Seteaza-ti sesiuni speciale, pentru diferite piese si accesorii, pana ajungi sa iti completezi garderoba asa cum ai visat.

Citește și:

7. Accent pe accesorii. Scoate in evidenta tinuta adaugand cateva accesorii interesante. Poate sa fie ceva foarte simplu precum sireturi colorate pentru incaltaminte sau o curea cu extensie. Pentru un look mai indraznet adauga bijuterii, esarfe, palarii si accesorii pentru par.

8. Combina. Incearca sa accesorizezi diferite piese vestimentare din garderoba ta pentru a obtine un look unic. Spre exemplu, chiar daca ai impresia ca noul tau top alb nu merge cu pantalonii capris, incearca si aceasta varianta. Poate ca tot ceea ce ai nevoie pentru conturarea acestei tinute este acea curea pe care n-ai mai purtat-o de vara trecuta.

9. Schimba-ti coafura. E adevarat, coafura n-are de-a face cu imbracamintea, insa poate schimba total aparitia ta. Aranjeaza-ti parul diferit in fiecare dimineata si incearca noile sampoane si produse de stiling. Daca vrei sa-ti schimbi coafura radical sau culoarea parului, atunci consulta un stilist care poate sa-ti recomande ceea ce e mai bun pentru tine. Inspira-te din reviste sau de pe siteuri si arata-i stilistului fotografiile care ti-au atras atentia.

Citește și:

10. Fii tu insati. Cel mai important lucru atunci cand iti schimbi stilul vestimentar este ca trebuie sa te simti minunat cu orice pret. A-ti crea un stil personal inseamna a purta ceea ce iti doresti. Gandeste pozitiv, fii creativa si expresiva!

Vizionare placuta


Kudika
14 August 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.