Setari Cookie-uri

Blogul de moda: Fashion avec Passion

Aici gasesti povesti nespuse si detalii exclusiviste din spatele celor mai importante prezentari de moda internationale.

Fashion avec Passion prezinta detalii exclusiviste din cadrul celor mai importante prezentari de moda.Autoarea acestui blog este Janina Nectara, jurnalist de moda dar si designer vestimentar.

Pentru a ne introduce in atmosfera surprinzatoare din lumea modei, insoteste fiecare postare cu fotografii ilustrative si comentarii sincere, dar totodata avizate in privinta modei. Stilul vestimentar eclectic pe care il abordeaza i-a fost remarcat deseori in paginile revistelor de renume precum Vogue, Grazia sau New York Magazine.

Afla din interviul pe care ni l-a acordat cum a reusit sa creeze unul dintre cele mai apreciate bloguri din segmentul fashion.

1. Sunteti designer vestimentar si jurnalist de moda. Cum reusiti sa impacati cele doua meserii, avand in vedere faptul ca ambele implica timp de studiu si cercetare?

Ambele profesii cer, intr-adevar, alocarea unui important segment de timp, dedicat colectarii de informatii. Spre deosebire de alte domenii, in moda vorbim despre un studiu continuu, moda, prin definitie, fiind prima care se demodeaza. Din acest motiv, informatiile sunt perisabile inca din momentul in care au iesit la lumina. Cele detinute astazi pot fi in totala disonanta cu cele de maine, ceea ce insemana ca updatarea continua, atat in cazul unui jurnalist de moda cat si in cazul unui designer, este un must.
Blogul de fashion: Fashion avec Passion

Citește și:

Insa, pentru ca designul si jurnalismul de moda sunt doua domenii complementare, nicio informatie nu se pierde. Daca nu intra in stirile propriu-zise ale site-ului, in mod cert imi vor folosi mie in procesul de creatie la un moment dat. Iar acel moment nici macar nu trebuie indentificat cu precizie, fiindca toate acumularile informationale definesc stilul unui designer, oferindu-i o viziune pe atat de complexa pe cat de mult a reusit sa adune.

2. Blogul “Fashion avec Passion” se bucura de o mare popularitate. Cum a luat nastere ideea lui?

Lucrez pentru presa americana la Paris si pentru ca am acces in cele mai exclusiviste cotloane ale modei internationala, de obicei, am si povesti pe masura. Prietenii mei, Ingrid Chua Go si Bryan Grey Yambao, doi bloggeri-vedeta in industria modei, m-au sfatuit sa le si impartasesc si nu doar celor apropiati. Asa a luat nastere varianta in engleza a site-ului Fashion avec Passion, unde acum un an scriam detalii inedite de la Saptamanile Modei de la Paris.

Citește și:

Blogul de fashion: Fashion avec Passion

Nu i-am dat mare importanta pe moment, drept urmare nu obisnuiam sa postez foarte des. De aceea, nu ma asteptam ca reactiile sa fie atat de puternice cat sa primesc oferte de publicitate. Eram insa constienta de lipsa unui puternic blog de moda in zona Europei de Est. Din acel punct am intrezarit o oportunitate fantastica si am decis sa reinventez cu totul site-ul, printr-o campanie de re-branding.

Concomitent, fiindca Fashion avec Passion avea si in Romania un public pasionat de moda, care il citea cu regularitate intr-o limba straina, am creat si varianta in limba romana a site-ului. Cu un nou design si un concept bine definit, dupa trei saptamani de la relansare, Harrods Londra, poate cel mai celebru department store din lume, ne-a numit Blogul Harrods in saptamana 12-19 martie. A fost o surpriza fantastica si totodata o mare onoare, fiindca Harrods este foarte bine pus la punct in termeni de social media. Pentru a obtine o astfel de recomandare din partea lor, site-ul a trecut prin numeroase filtre de la baza pana la un varf decizional , caruia i-a placut site-ul si a dat acceptul asocierii brand-ului Harrods cu Fashion avec Passion.

Citește și:

Astazi, site-ul are parteneri valorosi precum Mango, Parfois, Emporio Armani, iar stirile de business in moda sunt preluate de Realitatea.net, Money.ro, dar si de alte site-uri internationale. Bineinteles, revista Tabu, are cel mai mare merit in promovarea site-ului pentru cititorii din Romania. Totodata, acum primim direct de la Birourile de Presa ale caselor de moda, comunicate pe numele Fashion avec Passion. Roberto Cavalli, John Galliano, Blumarine, Mulberry, Swaroski sunt doar cateva dintre ele, credibilizandu-ne in moda internationala.

Fashion avec Passion

3. Ati avut ocazia sa faceti cunostinta cu marii designeri internationali. Cum ati descrie aceasta experienta?

Am avut oportunitatea de a-i cunoaste pe mai toti designerii momentului. Fiecare astfel de moment a fost unic, fiindca fiecare personalitate este unica. Giorgio Armani este de departe printre cei mai rafinati designeri pe care i-am cunoscut. Are eleganta specifica nobililor italieni, atat in limbaj cat si in comportament, fiind una dintre acele persoane care nu fac rabat de la regulile de aur ale curtoazie, cu tot cu sarutatul mainii si complimentarea persoanelor noi intalnite.

Citește și:

John Galliano mi-a parut o fire extrem de sensibila, iar Karl Lagerfeld este mult mai prietenos decat pare. Si daca aveati impresia ca nimeni nu-l intrece in debitul verbal, ei bine, Marc Jacobs fascineaza cu povestile sale, pe care nu cred ca i le poate intrerupe nici macar amenintarile un kamikaze.

Este o lume minunata, cu povesti de succes, dar si cu finaluri triste sau cu intorsaturi de situatie neasteptate, o lume inepuizabila. Din tot ce am vazut la Paris Fashion Week, as putea scrie o carte. Deocamdata ma multumesc sa scriu franturi pe Fashion avec Passion.

Blog fashion

4. Povestiti-ne o intamplare inedita din culisele unei prezentari.

Au fost multe surprize in backstage, dar pentru ca le-am mai povestit si alta data, o sa ma opresc la cea mai recenta, de la show-ul Mugler, unde l-am cunoscut pe Nicola Formichetti. Desi este directorul de creatie al Casei Mugler de trei sezoane, Formichetti este cunoscut mai ales pentru faptul ca este stilistul si prietenul excentricei Lady Gaga.

Citește și:

    Si pe cat de talentat este Formichetti, pe atat de prietenos a fost in conversatia noastra. De la colectie, la parfumuri (Thierry Mugler fiind una dintre esentele pe care obisnuiesc sa le mixez pentru a-mi creat un parfum unic), designerul mi-a rezumat detalii despre Casa Mugler, scapand totodata si un complimet asupra stilului meu.

    Baiat bine crescut, caci eu n-aveam cele mai bune haine cu mine. Pe cele de sambata, (noua expresie a “hainelor de duminca”) le lasasem acasa, pentru club!

    Avand varste apropiate, am simtit ca vorbesc aceeasi limba cu Nicola Formicheti. Fara a face exces de galanterie, insa cu un zambet prietenos, larg pana la urechi, Nicola mi-a oferit o floare din buchetul pe care tocmai il primise de la un admirator. Wow!!! Nu doar ca am avut sansa de sta de vorba cu unul dintre designerii momentului, dar tratamentul de care am parte este peste ce mi-am imaginat!

    Citește și:

      Fashion blog: Fashion avec Pasion

      Si ca sa plec pe norisori acasa, m-a invitat la petrecerea Mugler de a doua zi. Asta da experienta! Am ajuns acasa fluturand laleaua daruita si cand i-am povestit prietenei mele Ingrid despre “patanie”, aceasta mi-a sugerat sa imortalizez momentul. Laleaua si invitatia – un carton imaculat incriptionat vag MUGLER – sunt la loc de cinste in albumul meu de fotografii.

      De asemenea, cand l-am cunocut pe Yohji Yamamoto, acesta a facut o plecaciune adanca, asa cum se obisnuieste in cultura nipona. Am repetat si eu gestul. Nu stiu cu cata acuratete, fiindca era prima data cand cunosteam un japonez. Dupa ce m-am plecat si eu, el a continuat in acelasi ritm, iar eu la fel si tot asa. Am avut impresia ca lantul plecaciunilor nu se mai termina, asa ca intr-un final m-am oprit pur si simplu. Nici acum n-am aflat daca am comis vreun gest de impolitete fiind prima care s-a oprit. Trebuie sa imi fac un prieten japonez pentru lamuriri.

      5. Care este motto-ul dumneavoastra personal?

      Cand studiam marketing-ul la ASE, avea un motto. L-am schimbat la urmatoarea facultate, cea de Stiinte Politice. Acum ca studiez Designul Vestimentar, m-am razgandit. Tocmai pentru ca nu il pot respecta in totalitate, am ales sa nu-mi mai incorsetez viata intr-un motto. Si-apoi, moda il poate schimba cu altul mai devreme sau mai tarziu, nu?

      Blog Fashion avec Passion

      6. Ce sfaturi ati oferi pasionatelor de moda, care vor sa-si defineasca propriul stil vestimentar?

      Oamenii care sunt cu adevarat pasionati de moda vor gasi si singuri o cale de a-si defini stilul vestimentar. Asta pentru ca totul se invata. Si stilul se invata si feminitatea sau, dimpotriva, masculinitatea, si gratia, si manierele, absolut totul se invata.

      Asadar, cred ca documentarea neintrerupata ar fi raspunsul. Insa atunci cand esti pasionat de un anumit domeniu, e firesc ca interesul sa-ti trezeasca curiozitatea si sa te indrume spre carti, reviste, internet, televizor, radio, catre toata mass-media. Pentru ca cine nu este la curent cu stirile, chiar si cu cele din asa-zisa “cultura junk”, va fi impins usor usor de forta centrifuga a modei care se roteste incontinuu.

      Un articol Cristina Craciun

      Vizionare placuta


      Kudika
      5 Aprilie 2012
      Echipa Kudika

      Ti-a placut acest articol?

      Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.