Setari Cookie-uri

3 accesorii care nu trebuie sa iti lipseasca vara aceasta

Fa din aceasta vara una speciala!

O carte buna

Zilele relaxante de vacanta sunt prilejul perfect pentru a recupera din lecturile pe care le aveai in plan pentru anul acesta. Un volum de aventuri, o capodopera clasica (parca Jane Austen merge indiferent de anotimp, asa-i?) sau ultima chick flick isi fac sigur loc in bagaj, indiferent de dimensiunea acestuia si iti pot inveseli drumul cu trenul, orele petrecute la plaja sau cafeaua de dimineata.

Ochelarii cu lentile heliomate

Cu tot entuziasmul pregatirilor pentru vacanta, nu uita si de faptul ca trebuie sa iti protejezi pielea si ochii impotriva actiunii nocive a razelor UV. Chiar daca atunci cand ne gandim la razele UV, avem tendinta de a limita protectia impotriva acestora la nivelul pielii, trebuie sa stii ca si ochii sunt la fel de afectati.

Daca la nivelul pielii apar arsuri, un fenomen similar se intampla si cu ochii, doar ca pe termen scurt il resimtim intr-o masura mult mai mica. In timp insa, expunerea neprotejata a ochilor la soare cauzeaza boli cum ar fi cataracta, degenerarea maculara (deteriorarea globului ocular) sau cancerul pleoapelor.

Citește și:

Pentru cei care poarta deja o pereche de ochelari cu dioptrii, e dificil sa apeleze la o a doua pereche, de soare. In schimb, pentru ei exista varianta lentilelor heliomate, adica acele lentile care se inchid la culoare la contactul cu soarele si inlatura senzatia neplacuta pe care multi dintre purtatorii de ochelari o resimt la contactul cu lumina puternica.

In acest moment, singurele lentile heliomate de pe piata care combina protectia impotriva razelor UV si protectie impotriva neplacerilor cauzate de lumina stralucitoare sunt Crizal Transitions de la Essilor”, spune dr. Horia Pirga, specialist oftalomolog Essilor. “In plus, acestea au cel mai rapid timp de reactie la lumina: se coloreaza in mai putin de 60 secunde”, adauga acesta.

Vacanta perfecta nu e atat de greu de organizat: cu putina atentie la detalii si la sanatatea voastra, va veti intoarce acasa cu bateriile incarcate si, cu siguranta, mai zambitori!

Citește și:

Sursa foto interior si prima pagina: Shutterstock.

Vizionare placuta


Kudika
5 Iunie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.