Setari Cookie-uri

La vanatoare de vintage

Vintage-ul e pe val nu doar din cauza crizei discutate pe toate tarabele, ci si pentru ca interesul in antichitati ofera un fel de pedigree, si clasa, doar prin timpul adunat la pas domol in mirosul si aspectul de vechi. E intoxicant, sa respiri naftalina bunicii indulcita cu ultimul parfum Este Lauder, mai mult, chiar starletele se delecteaza in creatii vintage pentru a captiva ca niste printese de basm pe covorul rosu. Cine a fost, de exemplu, mai rapitoare ca Penelope Cruz, acceptand Oscarul din februarie (a.c.) intr-o rochie Balmain pe care, ochind-o cu multi ani in urma, a dibuit-o din nou, special pentru a marca ocazia?

Un exemplu de obiect vintage peren este perechea de manusi din dantela, care face minuni pe doua fronturi: nu numai ca iti da un aer gotic, care se poate purta cu lanturile si creionul negru-n jurul ochilor aferente, ci poate, cu accesoriile potrivite, sa te transpuna in Epoca de Aur a cinema-ului, a starletelor senzuale si diafane ca Audrey Hepburn. Intra AICI, pe site-ul designer-ului de manusi couture Miss Numa Perrier, care considera, pe buna dreptate spun eu, ca, departe de a servi un scop functional, manusa este un must-have in oricare sezon. Iata cat de pregnanta este amprenta de clasic in tinuta lui Annalee Fery de la Monsters Are Waiting, in videoclipul lor, “Nobody”:



Asadar, cum tocmai ce-am pasit intr-un nou an, dupa calendarul modei (dupa cum declara editorul de accesorii de la Vogue, Filipa Fino, in anticipatul documentar despre Anna Wintour, “In lumea modei, septembrie e ca ianuarie”) – unde sta trend-ul vintage in preferintele designer-ilor? In principal este vorba de accesorii, ca brosele (purtate ca atare sau ca apanaj la geanta, pantofi, palarie etc.) si pandativele mari cu lucratura intortocheata, migaloasa, fasonata in diverse forme, ca interiorul unui ceas sau o broasca de usa; apoi colectia Inside/Out de la Levi’s debordeaza de dungile prizonieratului aplicate materialului trademark, blugul – moda reminiscenta anilor ’20, ’30 cand denimul domnea dupa gratii. Nu in ultimul rand, catwalk-urile au gemut la Saptamanile Modei de un surplus incontestabil al blazerelor cu pernute de umeri, jachetelor cu randuri de “aripioare” tip Michael Jackson, curele groase incheiate in catarame ultra-ostentative si stranse pe talie – in stilul anilor ’80.

La noi, magazine online tip eVintage, sau blog-uri ca YourVintageWardrobe sunt un loc bun de scaldat ochii inainte – sau in loc – sa bati strazile in cautarea “vechiturii” de calitate care-ti poate scapa din vedere printre rebuturile de vechi comunist. Ca accesorii, poti trece in revista tot ce-ti pun la dispozitie artizanii talentati de pe site-ul Breslo.ro, la categoria de vintage si nu numai. Happy shopping, deci!

Un articol de Ioanina

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 Septembrie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.