Setari Cookie-uri

Barbie necesita operatii estetice

O pereche de picioare subtiri si foarte lungi, o talie de viespe, un bust apreciabil si o fata de papusa- Barbie are corpul perfect visat de fiecare fata care s-a jucat vreodata cu ea. Se pare totusi ca faimoasa diva de renume mondial, deja supusa unor critici feroce pentru dimensiunile ei idealizate, are nevoie de imbunatatiri la capitolul frumusete deoarece are gleznele prea groase.

Printre alte gafe facute de vestita companie (fie in directia imaginii corporale fie in directia curtoaziei rasiale) se numara:

- Barbie Frumoasa Plantatiei (Plantation Belle Barbie): imbracata intr-o rochie modelata dupa cele purtate de sotiile proprietarilor de sclavi in perioada razboiului civil aceasta a fost lansata in 1959, in timpul Miscarii pentru drepturi civile (Civi Rights Movement);

- Fata Inainte de Culcare (Sleepy Time Gal): modelul lansat in 1965 venea insotit de un cantar micut fixat la 50 de kilograme si cu o carte micuta despre diete care avea o singura pagina cu un singur sfat: “Nu manca”;

- Barbie Total Stilata (Totally Stylin’ Barbie): lansata anul acesta, aceasta versiune are un tatuaj pe spate cu numele lui Ken, desi, dupa cum a declarat compania in 2004, Barbie si Ken s-au despartit. Tatuajul a fost calificat de presa drept “insigna prostituatei”. Problema cu aceasta papusa e evidentiata prin faptul ca multe mame s-au plans ca fetele lor, de varste destul de mici, isi doresc si ele tatuaje.

Si lista ar putea continua. Daca majoritatea publicului ignora aceste probleme, mamele sunt cele care lupta pentru mentinerea unor limite in acest domeniu. Acestea sunt ingrijorate de asteptarile pe care fetele lor le vor avea de la propriul corpul si pentru ceea ce acestea ar putea face ca sa il obtina avand in vedere ca aceste jucarii inocente par a fi sursa unor probleme legate de stima fata de propria persoana cu care se confrunta multe femei.



Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 Noiembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.