Sa slabesti poate fi usor sau greu! Este alegera ta! In varianta usoara trebuie doar sa respecti cateva reguli simple care iti vor transforma alimentatia zilnica intr-un stil de viata sanatos. Iata 10 dintre cele mai importante sfaturi pe care trebuie sa le respecti!

2. Portii mici

Varietatea face savuroasa viata – si meniul tau zilnic! Nu elimina alimentele care-ti plac, dar mananca-le in portii mici, din cand in cand.

3. Putin sport

Participa la exercitii sau la o activitate fizica care-ti ridica moralul si sunt DISTRACTIVE! Poate exercitii de fitness? Aerobic? Inot? Alege-ti activitatea preferata! In prezent, varietatea posibilitatilor de exercitii este uimitoare.

4. Ritualul culinar

Fa-ti timp sa asezi masa frumos si sa mananci intr-un cadru placut – este foarte benefic pentru digestia si starea ta de bine.

5. Fructe si legume

Iti sunt prieteni de incredere. Sunt pline de fibre si vitamine si iti dau energia necesara pentru o zi plina de activitati.

6. Caloriile negative

Nu te feri de ardei gras, castraveti, broccoli, grapefruit, morcovi, salata verde, capsune. Sunt alimente cu calorii negative, ceea ce inseamna ca organismul tau consuma mai multa energie pentru a le digera decat energia pe care o furnizeaza ele din continutul caloric. Altfel spus, le mananci si slabesti!

7. Mananca ‘disociat’

Daca savurezi o masa care include o friptura si garnitura, mananca-le separate: mai intai fripturi si apoi garnitura. Este un detaliu mic care ins ate va ajuta sa slabesti mult!

8. Bea apa!

Minim doi litri pe zi. La inceput va parea dificil, dar mai apoi vei realize ca senzatia aceea neplacuta pe care o simteai pe tot parcursul zilei se numeste de fapt ‘sete’. Vei scapa de migrene, oboseala si iti va scadea pofta de mancare. Totul numai datorita apei!

9. Consuma doar ulei de masline

Uita ca exista orice alt fel de ulei, imagineaza-ti ca nu ai gustat niciodata unt sau margarina.

10. Stabileste-ti ore fixe de masa

Si respecta-le! Organismul tau se va obisnui sa manance la acele ore, isi va pregati sucurile gastrice si enzimele pentru masa, iar digestia ta va fi mai usoara si mai sanatoasa.





  • Maria Crisan

    YUKA cântă despre acel Tu

  • Kudika

    Un pic din sufletul lui ADI

  • Maria Crisan

    Odată cu tine - cea mai frumoasă poveste de dragoste scrisă de EMAA

  • Maria Crisan

    EMAA invită artiștii vizuali la concertul de lansare al albumului...

  • Maria Crisan

    Holy Molly pune la punct insomniacii cu Pastila de somn

  • Kudika

    (P)Cu lupa asupra cerealelor integrale