Comunicat de presa Ieri, la Tonka Soul Cafe, s-a dat startul primei etape de bere din cadrul celei mai complexe competitii anuale de bartending, Barmaniada. Cei mai buni barmani din toata tara s-au intrecut in a servi cea mai buna bere. Proba a debutat cu iregistrarea primului Record National la domino de cocktail-uri cu bere: 500 shoturi de tequila Jose Cuervo s-au mixat in 500 pahare de bere Carlsberg, intr-un efect spectaculos de domino. Pentru a parcurge un ritual de servire a berii ca la carte participantii au fost supusi mai multor probe. Au preparat si au servit o bere Carlsberg la draft, o bere Guiness la draft, 2 beri la sticla, un cocktail reteta proprie pe baza de bere, toate intr-un interval de 7 minute. Apoi membrii din juriu au mai punctat raspunsurile la un quiz cu 5 intrebari si timpul realizat pentru dechiderea a 6 sticle de bere. Castigatorii Castigatorul titlului de cel mai bun barman berar, in valoare de 400 €, a fost Andrei Todosi. Andrei are 23 de ani, are o experienta de 3 ani ca barman si lucreaza la Interbelic, in Bucuresti. Participa la Barmaniada pentru ca vede competitia ca o buna oportunitate de a invata lucruri noi si de a deveni un barman mai bun. A fost urmat indeaproape de Marian Porumb, care s-a clasat pe locul al II-lea. Premiul castigat de el este in valoare de 250 €. El este din Cluj, are 25 de ani si lucreaza de 5 ani ca barman. S-a inscris la Barmaniada 2011 cu dorinta de a castiga experienta, de a obtine rezultate cat mai bune si de a incerca emotiile unei competitii. In prezent lucreaza la Taverna Cluj. Castigatorul locului III si a 150 € a fost Calin Ioaniciu din Cluj care a acumulat cel mai bun punctaj la proba de evaluare teoretica a cunostintelor. Calin are o experienta de 12 ani ca barman si s-a inscris de fiecare data la Barmaniada pentru ca i se pare un lucru firesc sa ia parte la tot ce implica munca in bar. In prezent lucreaza la Camino Cluj. Trei premii speciale au fost acordate pentru: Costel Ioan din Bucuresti, care a realizat cel mai bun timp pentru deschiderea a 6 beri- 3,30 secunde, Costel Ioaniciu din Cluj pentru cunostintele dobandite la proba teoretica si Dan Ursan din Cluj, care a creat cel mai bun cocktail cu bere din competitiei. Dan a folosit intr-un mix ingenios berea cu: busuioc, vodka cu aroma de mere, lime, zahar si suc de mere.
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: